Thaise premier en Israëlische ambassadeur bespreken de veiligheid van Thaise staatsburgers tijdens conflicten

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Een recente bijeenkomst tussen Thaise en Israëlische hoge functionarissen richtte zich op de veiligheid en het welzijn van Thaise staatsburgers in Israël.

Orna Sagiv, de Israëlische ambassadeur in Thailand, had een ontmoeting met de Thaise premier Srettha Thavisin om de situatie in Israël te bespreken. De ambassadeur betuigde zijn medeleven met het verlies van Thaise levens als gevolg van het aanhoudende gewapende conflict met Hamas en verzekerde dat hulp wordt verleend aan zowel Thaise burgers als bezoekers.

Ze zei dat de Israëlische regering Thaise staatsburgers al uit risicogebieden heeft overgebracht naar veiliger zones, vier kilometer verderop. Premier Srettha benadrukte dat de Thaise regering de situatie nauwlettend in de gaten houdt en dat zij prioriteit geeft aan de veiligheid van ongeveer 4 Thais in Israël. Er zijn plannen om iedereen te helpen.

In het licht van het aanzienlijke aantal slachtoffers van meer dan 1,000 mensen, vroeg de Israëlische regering om begrip voor het feit dat de juiste procedures moeten worden gevolgd voordat de lichamen van de doden worden gerepatrieerd. Ongeveer 6,000 geregistreerde Thaise werknemers die zich momenteel in veilige zones in drie landen bevinden – Saoedi-Arabië, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten – zullen geleidelijk worden gerepatrieerd.

Premier Srettha merkte op dat voor repatriëring toestemming van meer dan tien landen nodig is, een proces dat het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken coördineert. Voor degenen die via commerciële luchtvaartmaatschappijen terugkeren, heeft de Thaise regering bevestigd dat zij alle kosten zal dekken en beschouwt zij dit als een overheidsverantwoordelijkheid.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.