De geplande latere sluitingstijden van de Thaise regering voor uitgaansbedrijven die worden uitgedaagd door slachtoffers van rijden onder invloed

FOTO: STICHTING NIET DRONKEN RIJDEN

nationaal —

Een groep activisten en slachtoffers tegen rijden onder invloed heeft een verzoekschrift ingediend bij de Thaise regering om haar plan om de sluitingstijden voor entertainmentbedrijven te verlengen, te annuleren.

Op donderdag 12 oktober kwamen leden van de Drink No Drive-groep, bestaande uit activisten en slachtoffers van rijden onder invloed en hun families, bijeen op het kantoor van de premier om hun verzet te uiten tegen het plan van de Thaise regering om de openingstijden van het nachtleven van het land te verlengen. .

Volgens de Thaise premier Srettha Thavisin overweegt de regering om de sluitingstijden van het nachtleven van het land in sommige gebieden te verlengen tot 4 uur om het toerisme en de economie te stimuleren. Premier Srettha heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht gegeven om geschikte locaties te identificeren waar uitgaansgelegenheden, die momenteel tussen 12 en 2 uur sluiten in officiële uitgaanszones, mogelijk tot 4 uur open kunnen zijn.

De gekozen pilotlocaties zullen worden vrijgegeven zodra de politie en ondernemers klaar zijn met het opstellen van veiligheidsprotocollen en operationele procedures, aldus minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvilakul. Populaire toeristische en uitgaansgebieden zoals Patong en Pattaya zullen waarschijnlijk bovenaan de lijst staan lokale ondernemers hebben krachtige steun voor de voorstellen getoond.

De Drink No Drive-groep zette de regering echter onder druk om dit idee op de rem te trappen, omdat langere drinkuren alleen maar tot meer chaos zouden leiden, waaronder sterfgevallen op de wegen, vervuiling en misdaadcijfers.

De klagers, waarvan sommigen in een rolstoel zaten, voerden aan dat Thailand veel waardevollere attracties heeft dan het nachtleven, zoals prachtige toeristische bestemmingen, rijke culturen of straatvoedsel.

In plaats van prioriteit te geven aan de entertainmentindustrie, drong de groep er bij de regering op aan zich te concentreren op het verbeteren en promoten van de bovengenoemde aspecten van het land, om zo een groter deel van de bevolking ten goede te komen. De groep was het niet eens met uitzonderingen voor zelfs populaire uitgaansgebieden zoals Pattaya, en zei dat dit ertoe zou leiden dat ook andere gebieden om uitzonderingen of uitbreidingen zouden vragen en dat het beter was om een ​​consistent beleid te voeren.

Wat toeristen betreft, verzocht de groep de regering om ook prioriteit te geven aan hun veiligheid, zoals dat voortdurend het geval is incidenten die het vertrouwen van bezoekers ondermijnen.

Uit statistieken van het Accident Data Center of Thailand blijkt dat er tussen begin 443 en oktober 2023 buitenlanders zijn omgekomen bij verkeersongevallen in Thailand. Bovendien liepen meer dan 16,888 personen verwondingen op.

Op 10 oktober 2023 bedroeg het totale overzicht van dodelijke slachtoffers als gevolg van verkeersongevallen in Thailand 10,916 personen, met 617,220 gemelde gewonden. Volgens het ongevallendatacentrum wordt de belangrijkste oorzaak van deze ongevallen, goed voor 25-30%, toegeschreven aan rijden onder invloed.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.