Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een update over de situatie in Israël

Samenvatting van de persbriefing over de situatie in Israël

op vrijdag 13 oktober 2023 om 15.00 uur.

in de persconferentieruimte, MFA en via MFA Facebook Live

1. Overzicht

1.1 Mevrouw Kanchana Patarachoke, directeur-generaal van het Ministerie van Informatie en woordvoerder van de MFA, hield een persconferentie om updates te geven over de bijeenkomst van het Rapid Response Centre (RRC), voorgezeten door de heer Jakkapong Sangmanee, vice-minister van Buitenlandse Zaken, vanmiddag om de zich ontwikkelende situatie in het Midden-Oosten te bespreken en de geïntegreerde inspanningen van Thaise instanties om de evacuatieplannen voor Thaise staatsburgers te versnellen. Mevrouw Pannabha Chandraramya, ambassadeur (Amb) van Thailand in onder meer Israël, nam via teleconferentie deel aan de RRC-bijeenkomst om updates en vooruitgang te bieden bij het assisteren van Thaise staatsburgers.

1.2 Dit volgt op de RRC-bijeenkomst, onder voorzitterschap van premier Srettha Thavisin, gisteravond bij MFA, waar hij benadrukte dat de veilige evacuatie van Thaise staatsburgers uit Israël een topprioriteit is en dit vanochtend heeft meegedeeld aan de ambassadeur van Israël in Thailand.

2. Statistieken over Thaise staatsburgers

2.1 Dodental: 21 (ongewijzigd ten opzichte van 12 oktober)

2.2 Aantal blessures: 14 (ongewijzigd ten opzichte van 12 okt.)

2.3 Aantal ontvoeringen: 16 (ongewijzigd vanaf 12 oktober)

2.4 Aantal Thaise staatsburgers die zich hebben geregistreerd voor vrijwillige repatriëring: 6,778, terwijl 85 Thaise staatsburgers hebben aangegeven in Israël te willen blijven (toegenomen ten opzichte van gisteren).

3. Evacuatieplannen

3.1 De RRC-bijeenkomst vanmiddag bevestigde de tweede repatriëring van 19 Thaise staatsburgers via de Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij El Al-vlucht LY085, die vandaag om 04.30 uur Tel Aviv verliet. lokale tijd, en zal vandaag om 16.57 uur aankomen. op de luchthaven Suvarnabhumi.

3.2 Morgen (14 oktober) zal de Royal Thai Embassy in Tel Aviv (RTE) de derde repatriëring van 100 Thaise staatsburgers coördineren via Fly Dubai, dat in Dubai zal overstappen om passagiers over te brengen naar vlucht FZ 1837, die zondag in Thailand aankomt ( 15 okt) om 07.25 uur. op U-Tapao Airport en wordt overgebracht naar Bangkok.

3.3 RRC bereidt zich voor op verdere repatriëringen via chartervluchten met de Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij El Al, Thai Airways en commerciële luchtvaartmaatschappijen, en heeft zich ten doel gesteld om minstens 400 Thaise staatsburgers per dag via alle mogelijke kanalen te repatriëren.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.