Koning Rama de 9e Memorial Day-viering onder leiding van premier

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Evenementen ter gelegenheid van Nawamindra Maharaj Day of Koning Rama de 9e Memorial Day worden de hele dag gehouden, met vanochtend een reeks activiteiten op de ceremoniële grond van Sanam Luang (สนามหลวง) in Bangkok.

Premier en minister van Financiën Srettha Thavisin leidde samen met zijn echtgenote en kabinetsleden de gelegenheid in met boeddhistische gebeden.

Na de gebeden nam de premier, samen met andere aanwezigen, deel aan een ritueel om verdiensten te verdienen, waarbij aalmoezen werden aangeboden aan 189 monniken, waarmee hij hulde bracht aan wijlen Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote.

Na het geven van aalmoezen vond een kranslegging plaats in King Rama the 9th Memorial Park aan Phitsanulok Road in het Dusit-district van Bangkok. Later op de dag zullen de premier en zijn vrouw Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin ontmoeten voor een koninklijke ceremonie in de Amarin Winitchai Hall in het Grand Palace.

De regering heeft 13 oktober officieel uitgeroepen tot Koning Rama, de 9e Herdenkingsdag, ter ere van de grenzeloze welwillendheid van wijlen koning jegens het Thaise volk.

Dit jaar markeert ook de zevende verjaardag van het overlijden van Zijne Majesteit Koning Rama de 9e.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.