Thaise premier geeft updates over evacuatiehindernissen en slachtoffers onder Thais in Israël

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De aanhoudende onrust in het Midden-Oosten is geëscaleerd, wat heeft geleid tot een verhoogd dodental onder Thaise staatsburgers, dat nu in totaal op 21 staat.

Naarmate de situatie verslechtert, intensiveert de Thaise regering de inspanningen om burgers uit gevarenzones te evacueren, aldus premier Srettha Thavisin. Door de beperkte toegang tot de weg in Israël blijven militaire voertuigen de enige transportoptie.

Voordat premier Srettha uit Maleisië naar Singapore vertrok, maakte hij bekend dat er nieuwe routes worden verkend voor een efficiënter evacuatieproces. Maritieme routes worden momenteel als te gevaarlijk beschouwd. Alternatieve wegroutes door verschillende grenzen worden geëvalueerd en overheidsfunctionarissen werken eraan om het proces te versnellen en tegelijkertijd maximale veiligheid te garanderen.

De eerste groep van 15 geëvacueerde Thaise staatsburgers zal naar verwachting vandaag rond 11 uur lokale tijd in Thailand aankomen. Om de logistieke uitdagingen bij het evacueren van burgers aan te pakken, zijn partnerschappen gevormd met luchtvaartmaatschappijen als AirAsia en Nok Air, die elk ten minste twee vliegtuigen zullen leveren. De beschikbaarheid van extra vliegtuigen van Thai Airways wordt nog onderzocht.

De regering bezit momenteel vijf vliegtuigen en voert gesprekken met het ministerie van Transport om mogelijk meer vliegtuigen veilig te stellen. Volgens de premier ligt de focus nu op snelle en veilige evacuaties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.