Eén persoon dood, zeven mensen gewond nadat een sedan het vegetarische festivalterrein in de stad Phuket betreedt

Phuket -

Eén persoon werd ter plekke dood verklaard, terwijl ten minste zeven mensen gewond raakten nadat een sedan enkele dagen voor de officiële lancering van het festival het vegetarische festivalterrein in Phuket Town binnendrong.

De politie van Phuket City werd donderdag (12 oktober) op de hoogte gebracht van het ongevalth) middag op de Ranong Road in Talad Nuea. De weg is een zeer smalle eenrichtingsweg met vegetarische festivalverkopers achter de Kajorn Rangsan-tempel (Nuea-tempel) in Phuket Town.

Het gebied is waar het beroemde vegetarische festival van de Jui Tui Chinese Shrine wordt gehouden met tientallen vegetarische eetkraampjes langs de weg. De weg is nog steeds open voor verkeer, maar zal op 14 oktober, één dag voordat het vegetarische festival officieel begint, ruim een ​​week gesloten zijn. Veel eetkraampjes zijn echter al opgezet met vegetarisch eten en waren al in bedrijf, aangezien sommige bewoners al met vegetarisch vasten zijn begonnen. Sommige gebruikers van sociale media bekritiseerden relevante functionarissen omdat ze de weg open hielden ondanks de beperkte bewegingsruimte en veel voetgangers en kraampjes.

Het jaarlijkse Phuket Vegetarisch Festival wordt vanaf komend weekend negen dagen lang gehouden. Dit jaar vindt het festival plaats van 15 tot en met 23 oktober 2023.

Hulpverleners en de Phuket Express kwamen ter plaatse en ontdekten dat een persoon, een onbekende 49-jarige man, ter plekke dood was verklaard voor een Mercedes Benz. Minstens zeven anderen hadden verschillende verwondingen opgelopen en werden naar het Vachira Phuket Hospital gebracht. In de buurt vonden reddingsteams drie beschadigde auto's, ongeveer zeven motorfietsen, en ook veel eetkraampjes waren beschadigd.

De vrouwelijke sedanchauffeur die beschuldigd werd van het veroorzaken van het ongeval, mevrouw Aroon Thongsarn, 62, werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht voor verdere juridische stappen.

De politiechef van Phuket City, kolonel Pratueng Phonmana, vertelde de Phuket Express dat de sedan, bestuurd door mevrouw Aroon, eerst tegen een motorfiets aan de linkerkant van haar voertuig botste voordat ze de controle verloor en mogelijk in paniek raakte. In plaats van op de rem te trappen, trapte mevrouw Aroon naar verluidt het gaspedaal in en botste tegen andere voertuigen en voetgangers aan. Bij mevrouw Aroon werd een alcoholbloed afgenomen, maar de resultaten waren niet vóór het ter perse gaan beschikbaar.

Kolonel Pratueng vertelde aan The Phuket Express dat het gebied waar het ongeval plaatsvond beroemd is vanwege het vegetarische festival waar jaarlijks veel lokale bewoners, Thaise en buitenlandse toeristen komen.

Het was onduidelijk of het tragische ongeval zou leiden tot veranderingen met betrekking tot het komende festival en deze zullen hier bij The Phuket Express worden gecommuniceerd als verdere informatie wordt vrijgegeven door de relevante autoriteiten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.