Oorlog tussen Israël en Hamas heeft geen invloed op de energiereserves van Thailand

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De oorlog tussen Israël en Hamas heeft volgens de belangrijkste oliemaatschappij PTT van het land geen gevolgen voor de energiereserves van Thailand. Het bedrijf zei dat de huidige stijging van de energieprijzen een kortetermijneffect is, waarbij de totale prijs waarschijnlijk iets zal stijgen ten opzichte van vóór de oorlog.

Het bedrijf verwacht dat de totale energieprijs op de wereldmarkt zich zal stabiliseren op een niveau dat 2 dollar per vat hoger is dan de prijs vóór de oorlog, terwijl het de recente prijsstijging beschouwt als een psychologisch effect op de korte termijn.

PTT's CEO Auttapol Rerkpiboon onthulde dat de huidige situatie niet zorgwekkend is, mocht er geen verlenging of overloop optreden.

De PTT heeft gezorgd voor voldoende olie- en gasreserves, terwijl het bedrijf brandstof kan betrekken van andere leveranciers over de hele wereld, om de brandstof uit de getroffen bronnen te vervangen.

Over de maatregel van de regering om de elektriciteitsprijzen te verlagen, zei de heer Auttapol dat de PTT bereid is samen te werken met de regering door de huidige factuurcyclus die aan de Electricity Generating Authority of Thailand in rekening wordt gebracht voor de brandstoffen die worden gebruikt voor de opwekking van elektriciteit, uit te stellen.

De CEO van de PTT zei ook dat zijn dochteronderneming PTT Oil And Retail Business bereid is om met het ministerie van Energie samen te werken op het gebied van marketingtarieven. De regering wil dit marketingtarief, dat doorgaans is inbegrepen in de detailhandelsolieprijzen, nu beperken tot maximaal 2 baht per liter.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.