Acht mensen dood en drie ernstig gewond nadat een pick-up tijdens een gezinsuitstapje crasht in Narathiwat

FOTO: Bangkokbiznews

Narathiwat –

Acht mensen stierven, waaronder een zesjarig meisje, terwijl drie mensen ernstige verwondingen hebben opgelopen, waaronder een tweejarig meisje, nadat een pick-uptruck met een groot gezin op reis was neergestort in het Rueso-district.

De politie van Ra-Ngae werd woensdag (11 oktober) op de hoogte gebracht van het ongevalth) op Baan Ku Bae Ba Doa in Ma Rue Bo Tok. Hulpverleners kwamen ter plaatse en troffen de omgevallen pick-up aan, ingebed in een boom langs de weg. Er werden veel gewonden en doden aangetroffen binnen en buiten de pick-up.

Hulpverleners meldden acht doden: een zesjarig meisje, vier tieners en drie volwassenen, inclusief de bestuurder. Drie anderen hebben ernstige verwondingen opgelopen: een tweejarig meisje en twee tieners. Hun namen werden destijds verborgen gehouden door politie en reddingsteams.

Overlevenden vertelden de politie dat ze vanuit La Loh, Rueso, op familiereis kwamen tijdens de kindervakanties naar de stad Narathiwat. Het wiel rechtsvoor explodeerde naar verluidt voordat de pick-up de controle verloor en tegen een boom botste.

TPN Media merkt op dat er door de jaren heen verschillende pogingen zijn geweest door de Thaise regering om het rijden in de laadbak van pick-up trucks of het overladen ervan met mensen te verbieden, maar dat deze allemaal niet zijn omgezet in een stevige wet of niet afdwingbaar zijn vanwege de woede van plattelandsbewoners. die zeggen dat dit hun belangrijkste vervoermiddel is en dat ze zich niet meerdere voertuigen kunnen veroorloven.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Phuket Express, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.