Het aantal toeristen in Thailand daalt na het uitbreken van de oorlog in Israël

Thailand -

De minister van Toerisme en Sport in Thailand maakte onlangs bekend dat het aantal buitenlandse toeristen is afgenomen na de schietpartij in het winkelcentrum in Bangkok en de oorlog in Israël.

Mevrouw Sudawan Wangsupakitkosol, de Thaise minister van Toerisme en Sport, vertelde de Thaise media: “Het aantal toeristen is afgenomen ten opzichte van vorige week, vooral de Chinezen, die slechts 75,093 toeristen zagen aankomen. We hebben vastgesteld dat dit komt doordat sommige Chinezen vóór hun Gouden Week, een belangrijke feestdag, op reis gingen om de drukte te vermijden. Bovendien maken sommige Chinezen zich nog steeds zorgen over de schietpartij in Siam Paragon.”

Bij een kritiek incident in de Siam Paragon Mall in Bangkok heeft de politie een 14-jarige Thaise jongen gearresteerd die verdacht wordt van een schietpartij waarbij twee doden vielen en minstens vijf anderen gewond raakten.

“De lange vakanties voor Chinezen zijn voorbij en een nieuw schoolsemester in Azië, Oost-Azië en Oceanië is begonnen. Als gevolg hiervan bedroeg het totale aantal buitenlandse toeristen dat Thailand vorige week bezocht 497,966, wat 54,453 minder was dan de week ervoor, oftewel een daling van ongeveer 9.86 procent. (Uit de laatste update op 8 oktoberth)”, legde mevrouw Sudawan uit.

“De top vijf buitenlandse bezoekers zijn Maleisiërs, Chinezen, Indiërs, Zuid-Koreanen en Laotianen. Laotianen zijn met 1.16 procent gedaald, Chinezen, Zuid-Koreanen, Maleisiërs en Indiërs zijn gedaald met 29.47 procent, 26.77 procent, 20.43 procent en 8.22 procent. Er wordt verwacht dat het aantal toeristen uit Oost-Azië en Oceanië de komende weken voortdurend zal afnemen, omdat ze zich zorgen maken over de oorlog in Israël en de mogelijke gevolgen voor vluchten”, voegde mevrouw Sudawan eraan toe.

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken meldde op maandag 9 oktober dat ten minste twaalf Thaise mensen die in Israël werkten zijn gedood tijdens de militaire aanval van Hamas, terwijl acht gewond zijn geraakt (twee ernstig) en elf zijn gegijzeld.

Ondertussen de De Thaise toeristenautoriteit en Thaise toeristengroepen dringen er bij de Thaise regering op aan om een ​​visumvrijstelling in te voeren voor Indiase staatsburgers om hen in staat te stellen vrijer naar Thailand te reizen, net als Chinese staatsburgers.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite TPN National.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/