Thaise arbeiders in Israël: hulpmaatregelen gedetailleerd door Labour Min

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het Ministerie van Arbeid heeft een bijeenkomst gehouden om de situatie te monitoren en hulp te bieden aan Thaise arbeiders in Israël.

Piroj Chotikasatien, permanent secretaris van Arbeid, maakte bekend dat de identiteit van de arbeiders die helaas zijn omgekomen tijdens de aanvallen van Hamas en hun werkgevers nog steeds onbekend zijn.

Voor de gewonden of overledenen zullen werknemers die zijn geregistreerd en legaal hebben gereisd op basis van het Memorandum of Understanding tussen de Thaise en Israëlische regeringen een compensatie ontvangen van Israël.

In Thailand zullen werknemers die terugkeren als gevolg van het conflict worden gecompenseerd via het buitenlandse werkgelegenheidssteunfonds. Er zijn ook plannen voor het Ministerie van Werkgelegenheid om een ​​verhoging van de compensatietarieven voor te stellen. Het doel hiervan is om meer hulp te bieden aan de getroffen werknemers. Bovendien zijn er in elke landelijke provincie hulpcentra opgericht om te coördineren met families en familieleden van de getroffen werknemers. Ze kunnen ook contact opnemen met het plaatselijke arbeidsbureau of de hotline 1694 bellen, die 24/7 beschikbaar is.

Op 12 oktober wordt verwacht dat de eerste golf van vijftien Thais terugkeert naar Thailand. Verdere repatriëringsvluchten zijn gepland voor zondag 15 oktober, waarbij ongeveer 15 Thaise staatsburgers terugkomen, gevolgd door een nieuwe vlucht op 140 oktober om nog eens ongeveer 18 te repatriëren. Extra evacuatievluchten staan ​​stand-by, in afwachting van verdere evaluatie van de situatie op de grond.

Sommige Thaise werknemers hebben hun wens om terug te keren nog kenbaar gemaakt, daarbij verwijzend naar hun bezorgdheid over het mogelijke onvermogen om Israël opnieuw binnen te komen voor werk vanwege de hoge reiskosten. Sommigen hebben zelfs schulden gemaakt om hun eerste reis te financieren. Wat deze gevallen betreft, zal het Ministerie van Arbeid met de Israëlische autoriteiten onderhandelen om kwijtschelding van de reiskosten te verlenen aan werknemers die terugkeren nadat ze het conflict zijn ontvlucht.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.