Zweedse man gevonden met vier geweren en 200 kogels op het eiland Samui

FOTO: Thairath

Samui-eiland –

Een Zweedse ‘zakenman’ werd met vier geweren en meer dan 200 kogels gevonden in een huis op het eiland Samui, zegt de Thaise politie.

Op dinsdag (10 oktober) doorzocht een team van het Royal Thai Immigration Bureau met een huiszoekingsbevel een huis dat toebehoorde aan een buitenlander die zij alleen als MR identificeerden. ADAM, 33, Zweeds staatsburger in Soi Khao Phra, subdistrict Bo Phut. De politie vond drie pistolen, een geweer en meer dan 200 kogels. Vervolgens werd hij naar het politiebureau van Bo Phut gebracht.

De heer Adam heeft tegenover de Thaise politie toegegeven dat hij graag wapens verzamelt en graag schiet. Hij zei dat hij de wapens en kogels online had besteld en dat sommige wapens van zijn vrienden waren geleend.

De Surat Thani Immigratiechef, kolonel Suppakorn Pankosol, verklaarde tegen de Thaise pers: “We ontdekten dat deze wapens en kogels online waren besteld vanuit het noordoosten van Thailand. De heer Adam gebruikte deze wapens om te oefenen met schieten op een schietbaan op het eiland Samui. Hij plaatste ook op sociale media dat hij graag wapens verzamelt. Veel van zijn online berichten leken ook andere buitenlanders te bedreigen. De heer Adam heeft fitnessbedrijven en woont al een hele tijd in Thailand.”

"Dhr. Adam wordt beschuldigd van illegaal bezit van vuurwapens en munitie”, voegde kolonel Suppakorn eraan toe.

Het was niet bekend of de heer Adam op het moment van schrijven op borgtocht was vrijgelaten of dat hij de diensten van een advocaat had behouden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.