Twee mensen gearresteerd in Patong wegens illegaal wapenbezit

Patong-

Twee mensen zijn gearresteerd in Patong en hun illegale blanco wapens zijn in beslag genomen na een inval door de Thaise politie uit Regio 8.

De politie van Regio 8 vertelde dat gisteravond (9 oktober) aan de Phuket Expressth) arresteerden ze mevrouw Romket Timtong, 28, en de heer Thanongsak Kritkamjorn, 27, in een huis in Soi Sai Nam Yen.

Van hen werden zeven aangepaste en ongemodificeerde blanco wapens in beslag genomen, 143 kogels voor blanco wapens, 79 echte kogels en apparaten die werden gebruikt om blanco wapens om te vormen tot werkende vuurwapens.

De arrestatie kwam nadat de politie een tip had gekregen van een barmhartige Samaritaan dat mevrouw Romket online losse wapens, wapens en kogels verkocht. De politie voerde een steekoperatie uit om via Facebook een blanco wapen te kopen voor 15,000 baht. Dhr. Thanongsak leverde het blanco wapen af ​​voordat de politie hen beiden arresteerde. Mevrouw Romket vertelde de politie dat ze het blanco wapen van meneer Thanongsak had gekocht voor 13,500 baht.

Ze werden allebei naar het politiebureau van Patong gebracht. Mevrouw Romket wordt aangeklaagd voor het zonder toestemming verkopen van wapens en munitie. De heer Thanongsak wordt beschuldigd van illegaal bezit van vuurwapens, munitie en illegaal gemodificeerde vuurwapens.

Gerelateerde artikelen:

Drie mannen zijn vandaag, 5 oktober, gearresteerd door de Thaise politie, nadat de politie hun betrokkenheid zou hebben ontdekt bij het leveren van een vuurwapen en munitie aan een 14-jarige schutter die twee mensen doodde en vijf anderen verwondde in het Siam Paragon Shopping Center.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.