Het originele Thailand Vegetarische Festival begint dit weekend in Phuket

Het jaarlijkse Phuket Vegetarisch Festival wordt vanaf komend weekend negen dagen lang gehouden. Dit jaar vindt het festival plaats van 15 tot en met 23 oktober 2023.

Het Vegetarische Festival is een geloof van het taoïsme en omvat het bidden tot de negen keizergoden. Lokaal staat het bekend als ‘Jai Chai’, wat letterlijk ‘Eet groenten’ betekent. Veel mensen geloven dat bidden en geen vlees eten zuivering van de geest, het lichaam en de ziel kan bewerkstelligen.

Het festival vindt jaarlijks plaats van 1st naar de 9th nacht van de wassende maan op de Chinese kalender, die gewoonlijk in oktober valt. Phuket is de populairste plek van Thailand om het Vegetarische Festival te ervaren.

De oorspronkelijke Phuket-vegetariër begon in het Nai Thu-dorp, dat nu in het Kathu-subdistrict, Kathu District, ligt. Honderden jaren geleden arriveerden Chinezen in Phuket tijdens de Ayutthaya-periode voor tinhandel met Portugal, Nederland en Frankrijk.

Het Chinese volk geloofde in die tijd in goden die hen en hun dorpen beschermden. Het geloof is onder Thaise mensen in dorpen verspreid en is tot nu toe blijven bestaan. De traditie van het Phuket Vegetarisch Festival begon in 1825.

Een deel van het Vegetarische Festival omvat verbluffende rituelen en uitvoeringen van adembenemende zelfverminkingen, zoals lopen op hete kolen, het beklimmen van vlijmscherpe ladders en lichaamspiercings. Deze daden worden door gelovigen gedaan om hun toewijding aan hun voorouders en goden te bewijzen.

Gerelateerd artikel:

De jaarlijkse data van het Phuket Vegetarisch Festival zijn vastgesteld, die negen dagen lang zullen worden gehouden van 15 tot 23 oktober 2023, met veel geplande rituelen, afscheidsrituelen en straatprocessies.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.