Thailand treedt hard op tegen illegale wapens in het hele land

nationaal —

Het Thaise Centrale Onderzoeksbureau (CIB) lanceerde een operatie op nationale schaal om illegale en geïmproviseerde wapengebruikers en -handelaars in meer dan 47 provincies in Thailand uit te roeien.

Op 6 oktober 00 om 9 uur stuurde luitenant-generaal Jirabhop Bhuridej, commandant van de CIB, politieagenten, undercoveragenten en speciale operatieteams, in totaal maximaal 2023 agenten, op een misdaadbestrijdingsoperatie. De missie was om illegale en geïmproviseerde wapengebruikers, -handelaars en -smokkelaars in meer dan 800 provincies in Thailand te arresteren.


Pol luitenant-generaal Jirabhop verklaarde dat uit het vorige schandalige incident of een schietpartij in een winkelcentrumwaren er veel illegale vuurwapens op de onlinemarkt die gemakkelijk toegankelijk waren.
Tijdens de operatie werden 36 vermeende daders, 53 vuurwapens, 1,581 munitie-eenheden en nog veel meer illegale uitrusting in beslag genomen. De exacte details zullen binnenkort officieel worden onthuld door de Royal Thai Police.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/