Thaise leiders op het gebied van toerisme en horeca dringen er bij de regering op aan om het Visa Waiver-programma uit te breiden naar Indiase toeristen

Thailand -

Thaise leiders op het gebied van de horeca en het toerisme dringen er bij de Thaise regering op aan om het huidige visumvrijstellingsprogramma voor Chinese en Kazachstaanse staatsburgers uit te breiden naar Indiase toeristen om het toerisme te stimuleren.

Onze eerdere referentieartikelen:

De heer Sittiwat Chewaratanaporn, voorzitter van de Association of Thai Travel Agents (ATTA), verklaarde dat hoewel er een initiële visumvrijstelling is, het boeken van reizen naar Thailand niet verder is toegenomen, vanwege touroperaties die eerder vóór het visum waren geboekt. vrijstelling.

Op 30 september 2023 verklaarde de heer Thanakorn Wangboonkongchana, vice-voorzitter van de United Thai Nation Party, dat het aantal buitenlandse toeristen dat Thailand bezocht van 1 januari tot 24 september 2023 aanzienlijk was.

Nu voor de update:

Panlert Baiyoke, voorzitter van de Baiyoke Hotel and Resorts Group, vertelde Thai Media: “Het aantal Chinese toeristen naar Thailand is nog steeds laag en niet op het niveau dat we hadden verwacht nadat het gratis visumvrijstellingsprogramma eind september plaatsvond. Omdat de ontheffing enigszins plotseling en zonder voorafgaande kennisgeving plaatsvond, hadden veel Chinese toeristen hun recente reizen naar andere bestemmingen al gepland. De meeste van de huidige Chinese toeristen die Thailand nu bezoeken, zijn FIT (Financieel Onafhankelijke Reizigers) en maken geen deel uit van grote reisgroepen. Momenteel worden hotelkamers in de Baiyoke Group geboekt met een bezettingsgraad van gemiddeld 70 procent, wat ongeveer hetzelfde is als vóór de visumvrijstelling voor Chinese staatsburgers. Leiders uit de horecasector in heel Thailand zijn van mening dat we ook een vrijstelling van visumvrijstelling nodig hebben voor Indiase toeristen. Ze vormen een grote markt en moeten momenteel nog te veel papierwerk en kosten invullen om Thailand gemakkelijk te kunnen bezoeken.”

Chanin Vanijwongse, de Chief Executive Officer van de Habitat Group, die veel eigendommen ontwikkelt in Bangkok en Pattaya, voegde hieraan toe: “We zullen het aantal Chinese en Kazachstaanse toeristen in oktober in het hoogseizoen licht zien stijgen. Momenteel bezoeken echter niet veel Chinese toeristen Pattaya; de meeste van hun buitenlandse toeristen zijn Russisch, dus de impact van de ontheffing op het toerisme in Pattaya was beperkt. Chinese toeristen verblijven momenteel vooral in Bangkok of Phuket, grotendeels vanwege veiligheidsoverwegingen en onwil om plaatsen te bezoeken waar ze niet zo bekend mee zijn.”

“Wat betreft onze klanten die appartementen en zwembadvilla’s huren in Pattaya: 70 procent bestaat uit Thai uit Bangkok en 30 procent uit buitenlanders. De meeste Russische kopers van appartementen bevinden zich in het Wongamat-gebied en zijn geïnteresseerd in eenheden die variëren van ongeveer vijf tot vijftien miljoen baht. De meeste kopers van zwembadvilla's zijn Europees, Frans en Duits. Er zijn een paar Chinese kopers die vooral geïnteresseerd zijn in luxe villa’s voor 15-10 miljoen baht.” Chanin toegevoegd.

De president van de Phuket Real Estate Association, de heer Maythapong Upatisarong, zei: “De verkoop van onroerend goed in Phuket neemt gestaag toe en er worden veel eigendommen verkocht. Veel buitenlanders kopen onroerend goed in Phuket als hun tweede huis. Phuket heeft veel internationale scholen en de meeste klanten zijn Chinezen en Russen, maar Australiërs en Indiërs vormen een groeiende markt. De grondprijzen stijgen ook in sommige gebieden, zoals in Cherng Talay, Thalang.”

TPN-media merkt op dat niet precies is opgehelderd hoe sommige buitenlanders land en niet-condo-eigendommen zouden hebben gekocht, wat een zeer restrictief gebied is in de Thaise wet, maar de sprekers van de verschillende verenigingen hebben niet duidelijk gemaakt of de buitenlanders in kwestie mogelijk had Thaise echtgenoten of familie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.