Eerste groep Thaise arbeiders in Israël die op 12 oktober naar huis terugkeert

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Recente ontwikkelingen in het door oorlog verscheurde Israël benadrukken de uitdagende situatie voor Thaise werknemers in het land. Hoewel de algemene omstandigheden grotendeels ongewijzigd blijven, wordt later vandaag (10 oktober) een rapport van de Koninklijke Thaise ambassade in Tel Aviv verwacht met een update. Commerciële vluchten en andere assistentievliegtuigen ondervinden momenteel moeilijkheden bij het bereiken van het gebied, wat de complexiteit van de situatie erkent.

Vicepremier en minister van Handel, Phumtham Wechayachai, legde de verklaring af. Hij benadrukte dat premier Srettha Thavisin de situatie nauwlettend in de gaten houdt vanwege zorgen voor de Thaise staatsburgers daar. Momenteel hebben meer dan 1,400 Thaise personen hun voornemen uitgesproken om naar huis terug te keren, waarvan er 15 op 12 oktober in Thailand zullen arriveren.

Ten slotte benadrukte de vice-premier dat betrokken functionarissen hard werken om Thaise staatsburgers naar huis te brengen. Hij voegde eraan toe dat de Thaise regering zich grote zorgen maakt over het welzijn van Thaise burgers in Israël, en actief samenwerkt met relevante functionarissen om oplossingen te vinden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.