Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: schietpartij in Bangkok Mall, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 2 oktober 2023, tot zondag 8 oktober 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Twee ontbonden lichamen van een man en een vrouw werden maandagochtend 2 oktober gevonden in een zeecontainer op het Lat Krabang Industrial Estate in Bangkok.

Het schip zou zijn verscheept vanuit de Filippijnen, vertrekkend op 24 september 2023 en aankomend in Laem Chabang, Chonburi, Thailand, op 28 september 2023.

2. Veel buitenlandse en Thaise toeristen bezoeken Maya Bay in Krabi nadat deze onlangs is heropend.

Het nationale park heeft het toegestane aantal bezoekers beperkt tot 375 per retour van een uur.

3. Bij een kritiek incident in de Siam Paragon Mall in Bangkok heeft de politie een 14-jarige Thaise jongen gearresteerd die verdacht wordt van een schietpartij waarbij twee doden vielen en minstens vijf anderen gewond raakten.

De Thaise politie doorzocht de woning van de 14-jarige schutter die betrokken was bij het massale schietincident in de Siam Paragon Mall in Bangkok op 3 oktober en vond een grote voorraad kogels en een airsoftgeweer.

Drie mannen zijn vandaag, 5 oktober, gearresteerd door de Thaise politie, nadat de politie hun betrokkenheid zou hebben ontdekt bij het leveren van een vuurwapen en munitie aan een 14-jarige schutter die twee mensen doodde en vijf anderen verwondde in het Siam Paragon Shopping Center.

Op 6 oktober 2023 ontving het Thai Situation Command Center (SCC) een verontschuldigingsbrief van de ouders van de dader, een 14-jarige schutter in het Siam Paragon Shopping Center.

Na het recente schietincident in een winkelcentrum in Bangkok heeft het Toeristenpolitiebureau een drietalige aankondiging gedaan in het Thais, Chinees en Engels, om te communiceren met het wereldwijde publiek.

Het incident domineerde de afgelopen week de Thaise media en bracht een uitgebreide discussie teweeg over mogelijke veranderingen in de wapenwet, zoals we hier in een video bespreken.

4. De lancering van de Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2), die gepland was op zaterdag 7 oktoberth) is uitgesteld.

De tweede aardobservatiesatelliet van Thailand, bekend als THEOS-2, werd op 9 oktober 2023 met succes de ruimte in gelanceerd.

5. Na het ongelukkige incident met de inzet van onbemande gevechtsvliegtuigen en raketten vanuit de Gazastrook om Israël aan te vallen op 7 oktober 2023, wil de Koninklijke Thaise regering ons diepste medeleven betuigen aan de regering en het volk van Israël.

De Thaise regering maakt zich grote zorgen over de veiligheid van Thaise staatsburgers die in Israël werken en die door dergelijke gewelddadige incidenten zijn getroffen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.