Drie taxichauffeurs vallen Saoedi-Arabische toerist aan in Patong, Phuket vanwege een geschil over vergoedingen

Patong-

Drie Tuk Tuk-taxichauffeurs werden beschuldigd van lichamelijke mishandeling nadat ze een Saoedi-Arabische toerist in Patong hadden aangevallen vanwege een geschil over taxikosten.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat een videoclip van Tuk Tuk-taxichauffeurs die een buitenlandse toerist aanvielen voor een hotel aan de Ratch Uthit 200 Pi Road in Patong op zondag (8 oktober) viraal was gegaan op sociale media.th).

De politie van Patong controleerde camerabeelden in de buurt en identificeerde aanvankelijk slechts één Tuk Tuk-taxichauffeur als de heer Anusorn, 29. Twee andere Tuk Tuk-taxichauffeurs die bij de aanval betrokken waren, werden later geïdentificeerd als de heer Apisit, 26, en de heer Nussarunlor, 28.

Op zondagochtend (8 oktober) om 6 uur pikte de heer Anusorn de mannelijke Saoedi-Arabische toerist op uit Soi Saen Sabai aan de Ratch Uthit 15 Pi Road. Ze waren op weg naar de Kalim Circle in Patong en hadden een taxitarief van 200 baht afgesproken.

Toen ze echter op de veronderstelde bestemming aankwamen, zei de toerist dat het gebied niet was waar hij heen wilde. Hij zei dat zijn bestemming een hotel aan de Ratch Uthit 200 Pi Road was. De Tuk Tuk-chauffeur bracht hem naar de tweede plaats, maar toen ze op de juiste bestemming aankwamen, vertelde de chauffeur de toerist dat vanwege de extra afstand de prijs voor de taxi nu 400 baht was. De Saoedi-Arabische toerist bood aan een compromis te sluiten voor 300 baht, maar Anusorn weigerde en er ontstond een woedende verbale ruzie.

De heer Anusorn belde vervolgens zijn twee nabijgelegen Tuk Tuk-taxivrienden om te helpen met de onderhandelingen. De drie taxichauffeurs kregen ruzie met de Saudische man voordat de toerist om onbekende reden de sleutel van de Tuk Tuk-taxi uit het contact trok en probeerde weg te lopen. Op dit punt vielen de drie Tuk Tuk-chauffeurs de toerist fysiek aan.

In dit stadium worden de drie Tuk Tuk-taxichauffeurs beschuldigd van lichamelijke mishandeling en hebben ze naar verluidt de misdaad toegegeven. De naam en identiteit van de Saoedi-Arabische toerist werden door de politie achtergehouden.

De politie van Patong zei dat ze de drie taxichauffeurs in de ruimste zin van de wet zullen vervolgen, waarbij ze vermelden dat het incident het toeristische imago van Patong van wereldklasse schaadt.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Phuket Express, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.