THEOS-2-satelliet wordt de ruimte in gelanceerd

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De tweede aardobservatiesatelliet van Thailand, bekend als THEOS-2, werd op 9 oktober 2023 de ruimte in gelanceerd door een VEGA-draagraket vanaf het lanceerplatform van het Guyana Space Center in Frans-Guyana, Zuid-Amerika, volgens de minister van Hoger Onderwijs Wetenschappelijk onderzoek en innovatie Supamas Isarabhakdi.

Eerder stond de lancering van de satelliet op 7 oktober gepland, maar er waren systemische problemen met bepaalde onderdelen van de apparatuur. Daarom werd de lancering van de satelliet uitgesteld.

Arianespace kondigde het uitstel aan van de lancering van de THEOS-2-satelliet slechts 14 seconden vóór het geplande aftellen, omdat het monitoringsysteem een ​​elektrische stroom constateerde die de drempel overschreed die was gespecificeerd door de Safety Management Unit van de VEGA. Bijgevolg heeft het geautomatiseerde systeem een ​​onmiddellijke stopzetting van alle activiteiten in gang gezet.

De lancering van de THEOS-2-satelliet verhoogt de ontwikkeling van de ruimtevaarttechnologie en innovatie van het land, evenals de ruimtevaartindustrie, een nieuwe industrie voor de toekomst van Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.