Thailand geeft update over de aanhoudende situatie in Israël

nationaal —

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken meldde op maandag 9 oktober dat ten minste twaalf Thaise mensen die in Israël werkten zijn gedood tijdens de militaire aanval van Hamas, terwijl acht gewond zijn geraakt (twee ernstig) en elf zijn gegijzeld.

De cijfers fluctueren echter nog steeds omdat Thaise functionarissen op dit moment problemen ondervinden bij het verkrijgen van informatie van de Israëlische regering, zo meldde het ministerie.

Volgens een rapport van het ministerie van Arbeid werd slechts één Thaise persoon gedood, negen gewond en elf gegijzeld.

Er werken maar liefst 30,000 Thaise mensen in Israël, en 1,099 van hen hebben zich al geregistreerd bij het Thaise ministerie van Arbeid om terug naar huis te worden gevlogen, onthulde minister van Arbeid Phiphat Ratchakitprakarn maandag.

De Thaise luchtmacht werkt samen met de Israëlische regering om Thaise mensen terug naar Thailand te brengen, te midden van de huidige afsluiting van het Israëlische luchtruim.

Van de 30,000 Thaise mensen werken er ongeveer 5,000 in de buurt van de Gazastrook, waar de strijd momenteel voortduurt.

Minister Phiphat zei dat hij door de Israëlische regering op de hoogte was gesteld dat twee van de slachtoffers, waarvan aanvankelijk werd gemeld dat het Thaise mensen waren, in werkelijkheid Chinese staatsburgers waren, maar dit wacht nog steeds op bevestiging.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/