Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Russen gedumpt door taxichauffeur, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 2 oktober 2023 tot en met zondag 8 oktober 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een taxichauffeur in een minibusje kreeg een boete van 5,000 baht omdat hij twee Russische passagiers op een willekeurige weg had gedumpt in een poging een politiecontrolepunt in Phuket te ontwijken.

Het rijbewijs van een illegale minivan-taxichauffeur zal voor een jaar worden geschorst, met aftrek van punten, nadat hij Russische passagiers midden in het niets in Phuket had gedumpt in een poging een controlepost te ontwijken die op zoek was naar illegale taxichauffeurs.

Ook worden rijpunten van zijn rijbewijs afgetrokken.

2. Een eigenaar werd gearresteerd omdat hij zonder toestemming een bar had geopend, alcohol had verkocht na de wettelijke sluitingstijd en alcohol had verkocht aan minderjarige klanten in een bar aan de Bangla Road in Patong.

De eigenaar van de bar werd beschuldigd van het zonder toestemming openen van een uitgaansgelegenheid, het verkopen van alcohol buiten de wettelijke sluitingstijd en het verkopen van alcohol aan mensen onder de 20 jaar.

3. Een Britse toerist is teruggekeerd naar een hotel in Thalang nadat hij verdwaald was.

Het was onduidelijk waar de vrouw zich tijdens de situatie bevond of waarom de man naar het vliegveld ging om hulp te vragen tegenover een plaatselijk politiebureau.

4. Een Chinese vrouw stierf nadat ze uit een hotel in Karon, Phuket, viel.

Mevrouw Zou kwam op 2 oktober 2023 Thailand binnen met een toeristenvisum.

Een Tunesische ex-vriend vertelde de politie dat hij het been van een Chinese vrouw vasthield in een poging haar te redden voordat ze dood viel uit een hotel in Karon.

Hotelpersoneel vertelde de politie dat ze wat lawaai hoorden en zagen dat de buitenlandse man de Chinese vrouw bij haar been vasthield vanaf een balkon op de 10e verdieping.th vloer voordat de vrouw viel.

5. Een minibus met ongeveer dertig Chinese passagiers had volgens de chauffeur last van een remstoring op Patong Hill. Het resulterende incident leidde ertoe dat de toeristen vertraging opliepen bij het bereiken van hun bestemming en via andere voertuigen moesten worden vervoerd.

Het was onduidelijk of er een onderzoek zou plaatsvinden naar het incident door de busmaatschappij.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.