De premier van Thailand geeft een update over de situatie in Israël en de doden en gewonden van Thais

nationaal —

Op 9 oktober 30 om 7 uur tweetten de heer Srettha Thavisin en de minister van Financiën op 'X': “Ik veroordeel de aanval op Israël door Hamas. Dit zijn inhumane aanvallen die onschuldige levens hebben gekost en veel gewonden hebben veroorzaakt. En ik wil graag mijn diepste medeleven betuigen aan de regering en het volk van Israël.”

De heer Srettha gaf de Royal Thai Air Force het bevel om Airbus A340's en C-130's gereed te maken voor de evacuatie van Thaise mensen uit het oorlogsgebied in Israël. Er zijn ongeveer 25,000 tot 30,000 Thais in Israël, merkte Srettha op, en elke retourvlucht kan ongeveer 450 mensen verwerken. Het is onduidelijk hoeveel Thais ervoor zullen kiezen geëvacueerd te worden.

Lees hier de verklaring van Thailand over het incident in Israël.

De heer Srettha uitte ook zijn zorgen over een onbekend aantal Thaise arbeiders in Israël die door Hamas werden gevangengenomen en gewond raakten. Momenteel wordt gewerkt aan de bevestiging van het juiste aantal door Israëlische functionarissen. Hij wenst dat alle Thaise mensen veilig naar huis terugkeren.

Vanaf zondagmiddag 8 oktober 2023 verklaarde premier Srettha Thavisin op zijn sociale media-accounts en bevestigde hij dat twee Thaise burgers waren omgekomen tijdens Hamas-aanvallen op Israël.

Vicepremier Phumtham Wechayachai verklaarde ook dat acht Thaise mensen gewond raakten, waarvan twee in kritieke toestand en nog eens elf Thais werden gevangengenomen. Bovendien verklaarde hij dat de minister van Buitenlandse Zaken alle andere taken tijdelijk had opgeschort en zich alleen richtte op het helpen evacueren van Thais in nood in Israël en op samenwerking met de Israëlische autoriteiten om hen te helpen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/