Regering kondigt plannen aan voor de herdenking van Koning IX Memorial Day

PERSBERICHT:

De regering heeft ‘Navamindra Maharaj Day’, ook wel bekend als ‘Koning Rama IX de Grote Herdenkingsdag’, gepland op 13 oktober 2023. Deze dag markeert de zevende verjaardag van het overlijden van Zijne Majesteit, wijlen koning Bhumibol Adulyadej de Grote.

Het kabinet van de premier heeft, in samenwerking met het Metropolitan Police Bureau, de Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) en het Marine Department, de plannen van het evenement onthuld.

In Bangkok beginnen de ceremonies op de ceremoniële grond Sanam Luang om 07 uur, beginnend met een gebedssessie en een ceremonie voor het geven van aalmoezen aan 30 monniken. In het King Rama IX Memorial Park kunnen overheidsinstanties, staatsbedrijven en de particuliere sector tussen 189 uur en 06 uur kransen en bloemen presenteren, terwijl het grote publiek dit van 00 uur tot middernacht kan doen. Registratie voorafgaand aan het evenement in het park is mogelijk op 12 oktober, van 00:06 tot 00:12 uur.

Op de dag van het evenement zullen 27 speciale bussen rijden op vier routes naar het herdenkingspark vanaf belangrijke bezienswaardigheden zoals het Overwinningsmonument, het Nationale Stadion en het ceremoniële terrein van Sanam Luang. Daarnaast zullen er drie bussen in het park zelf rijden. Het Maritieme Departement zal gratis bootdiensten aanbieden op drie pieren: Wat Arun, Wat Rakang en Tha Chang, van 06 uur tot 00 uur, waarbij patrouilleboten de veiligheid op de waterroutes garanderen.

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin zullen de aanwezigen welwillend voorzien van eten en drinken, dat vanaf 10 uur wordt uitgedeeld door vrijwilligerscentra. Herdenkingsactiviteiten zullen ook plaatsvinden in provinciale zalen of geschikte locaties in het hele land, terwijl overzeese evenementen zullen worden gehouden op ambassades of geschikte locaties. Het publiek wordt aangemoedigd om deel te nemen aan deze herdenkingsevenementen om de welwillendheid van de overleden vorst te eren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.