Toeristenpolitie spreekt wereldwijd publiek toe over recent schietincident

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Na het recente schietincident in een winkelcentrum in Bangkok heeft het Toeristenpolitiebureau een drietalige aankondiging gedaan in het Thais, Chinees en Engels, om te communiceren met het wereldwijde publiek. Het bureau benadrukte de gebeurtenissen die plaatsvonden en maakte melding van zijn voornemen om lessen te trekken uit het geleerde om soortgelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.

In de aankondiging betuigde politiemajoor-generaal Apichart Suriboonya, handelend in afwezigheid van de commissaris van het toeristenpolitiebureau, zijn medeleven aan de gewonde toeristen en aan de families van degenen die op tragische wijze om het leven kwamen.

Hij benadrukte dat alle betrokken eenheden samenhangend en efficiënt werkten, wat tot een snelle oplossing leidde. De jonge schutter werd op de plaats van het incident aangehouden en zal overeenkomstig de wet worden vervolgd. Bovendien is de politie voornemens strengere maatregelen te treffen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Politie-majoor-generaal Apichart deed ook een beroep op zowel Thais als internationale toeristen om geen ongeverifieerd nieuws te verspreiden dat mogelijk het toeristische imago van Thailand zou kunnen aantasten en de gevoelens van de slachtoffers en hun families zou kunnen schaden.

Hij sloot af met te herhalen dat Thaise mensen vriendelijke gastheren willen zijn en ernaar uitkijken toeristen van alle nationaliteiten te verwelkomen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.