Verklaring van Thailand over het incident in Israël op 7 oktober 2023

PERSBERICHT:

Na het ongelukkige incident met de inzet van onbemande gevechtsvliegtuigen en raketten vanuit de Gazastrook om Israël aan te vallen op 7 oktober 2023, wil de Koninklijke Thaise regering ons diepste medeleven betuigen aan de regering en het volk van Israël met het ongelukkige verlies aan levens en verwondingen. van deze onmenselijke en willekeurige daad.

De Thaise regering maakt zich grote zorgen over de veiligheid van Thaise staatsburgers die in Israël werken en die door dergelijke gewelddadige incidenten zijn getroffen.

Thailand roept alle betrokken partijen op zich te onthouden van elke actie die de spanningen verder zou doen escaleren en sluit zich aan bij de internationale gemeenschap in het veroordelen van elk gebruik van geweld en willekeurige aanvallen. Wij hopen dat de situatie in Israël snel weer normaal zal worden.

Ministerie van Buitenlandse Zaken, Koninkrijk Thailand

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.