PM bezoekt overstromingslocaties in Ubon Ratchathani

PERSBERICHT:

UBON RATCHATHANI (NNT) – De noordoostelijke provincie Ubon Ratchathani wordt opnieuw geconfronteerd met zorgen over overstromingen, een terugkerend probleem voor de stad. Als reactie hierop worden verschillende projecten voorgesteld om de overstromingscrisis te verzachten. De verwachting is dat de ernst van de overstroming dit jaar minder intens zal zijn dan voorgaande jaren.

Tijdens een bezoek aan Ubon Ratchathani maakte premier Srettha Thavisin, vergezeld van een delegatie, de balans op van de overstromingssituatie. Ze belegden bijeenkomsten om oplossingen te bespreken en deelden hulp uit aan de slachtoffers van de overstromingen in het hoofdstedelijk district en het district Phibun Mangsahan.

Premier Srettha uitte zijn bezorgdheid over de jaarlijkse overstromingen in de provincie. Hoewel overheidsinstanties klaar staan ​​om het publiek in alle aspecten bij te staan, zou het beste scenario de afwezigheid van dergelijke rampen zijn, waardoor het welzijn van de burgers wordt gewaarborgd. Naarmate oktober vordert, wordt verwacht dat er meer water het gebied in zal stromen. Verschillende projecten om de overstromingssituatie in Ubon Ratchathani aan te pakken zitten in de pijplijn, en de verwachting is dat deze tijdens de ambtsperiode van de huidige regering zullen worden gerealiseerd.

De premier en de minister van Financiën gaven verder commentaar op de effectiviteit van de huidige waterbeheerpraktijken. Ze stelden voor om innovatieve benaderingen te onderzoeken, zoals het versnellen van de tijdlijnen voor het vrijkomen van water, om potentiële zorgen over droogte te voorkomen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.