Update over schietpartij in Thailand Siam Paragon; Overlevende vertelt haar aangrijpende verhaal

nationaal —

Drie mannen zijn vandaag, 5 oktober, gearresteerd door de Thaise politie, nadat de politie hun betrokkenheid zou hebben ontdekt bij het leveren van een vuurwapen en munitie aan een 14-jarige schutter die twee mensen doodde en vijf anderen verwondde in het Siam Paragon Shopping Center.

De verdachten zijn gearresteerd op grond van arrestatiebevelen uitgevaardigd door het Zuid-Bangkok Strafhof. Ze zitten momenteel in hechtenis op verdenking dat ze een blanco wapen en kogels hebben verkocht en het wapen hebben aangepast voor 14-jarige die een schietpartij uitvoerde op Siam Paragon in Bangkok, waarbij een Chinese vrouw en een Birmese vrouw om het leven kwamen, en vijf anderen gewond raakten.

De verdachten zijn door de politie geïdentificeerd als de heer Suwanhong Brahma, 45, de heer Akkarawit Jaithong, 22, en een andere man die alleen wordt geïdentificeerd als de heer Piyabutr, 30.

De eerste twee mannen werden gearresteerd in de zuidelijke provincie Yala, terwijl de politie de derde man in Bangkok vond.

Volgens rapporten zijn de drie mannen aangeklaagd wegens “ongeoorloofd bezit en distributie van vuurwapens en munitie voor commerciële doeleinden.”

De Thaise politie heeft ontdekt dat de 14-jarige jongen, wiens naam nog steeds door de politie wordt verborgen, online een blanco Glock 19-pistool heeft gekocht en 16,000 baht heeft overgemaakt naar de rekening van de heer Suwanhong.

Vervolgens heeft de heer Suwanhong geld opgenomen uit een geldautomaat bij een benzinestation in Yala. De autoriteiten vielen het huis van de heer Suwanhong binnen en arresteerden ook de heer Akkarawit die bij hem woonde in het subdistrict Sateang, in het district Mueang Yala.

Er werden verschillende voorwerpen van hen in beslag genomen, waaronder 209 blanco kanonkogels, 33 afgedankte kogelhulzen, een kogelkop van 9 mm en 33 stukken ijzeren pijpen van 15 mm die werden gebruikt voor het aanpassen van wapens, samen met een bankafschrift.

Uit een diepgaander onderzoek bleek ook dat de heer Akkarawit de eigenaar is van een Facebook-pagina met de naam ‘Koonseu Yabee’, waarop losse wapens werden verkocht. De pagina bestaat al vijf maanden totdat deze onlangs werd gesloten op 5 oktober of een paar dagen nadat het schietincident plaatsvond.

Op het moment van schrijven blijven alle drie de verdachten alle beschuldigingen ontkennen. Ze worden momenteel overgebracht naar het politiebureau van Yannawa voor juridische procedures.

Overlevende vertelt levendig haar aangrijpende moment in het toilet vlakbij de plaats van het incident

Een Thaise overlevende van het incident genaamd “Mink” vertelde haar angstaanjagende ervaring aan de Thaise media.

Ze zei dat ze op de dag van het incident op de M-verdieping van het winkelcentrum was waar de schietpartij plaatsvond, nadat ze net een restaurant had beoordeeld en besloot naar producten te zoeken.

Mink ging vervolgens het damestoilet op de M-verdieping binnen, terwijl haar vriend naar een herentoilet ging. Het winkelcentrum was op dat moment druk en er stond een lange rij bij de toiletten, zei ze.

De overlevende stond in de rij buiten het vrouwentoilet toen ze een hard geluid hoorde. Ze dacht aanvankelijk dat een handendroger in het herentoilet ontplofte, maar toen er een tweede hard geluid klonk, begonnen mensen in paniek te raken en weg te rennen. Mink realiseerde zich al snel dat het niet alleen een explosie was, maar eerder geweerschoten. Op angstaanjagende wijze trof het vierde schot een Birmese vrouw die voor het vrouwentoilet had gestaan, waardoor ze instortte.

De overlevende besefte onmiddellijk dat het om een ​​willekeurige schietpartij ging en niet om een ​​gevecht, omdat het onwaarschijnlijk was dat de Birmese vrouw, die daar bij haar had gestaan, erbij betrokken was. Daarom haastte ze zich naar het damestoilet. Tegelijkertijd maakte ze zich zorgen om haar vriend, die in het herentoilet zat. Nadat de geweerschoten hadden plaatsgevonden, ging haar vriend er niet met de rest vandoor.

Mink ging het damestoilet binnen en deed de deur op slot. Ze probeerde haar vriend te bellen, maar haar vriend zei dat ze stil en kalm moest blijven. Hij vertelde dat er in het herentoilet was geschoten en dat er iemand was neergeschoten.

Vervolgens herenigde Minks vriend zich met haar in het toilet nadat de schutter ver van hen vandaan was gelopen. “Op dat moment keek ik naar mijn vriend en dacht dat dit misschien de laatste keer was dat we elkaar zagen”, zei de overlevende.

Haar vriend vertelde aan de Thaise media dat zijn overleving mogelijk te danken was aan het feit dat hij in de hoek van het toilet stond, waardoor het mogelijk was dat de dader hem niet had opgemerkt. De vriend verstopte zich ook in het toilet en probeerde zo stil mogelijk te blijven.

De vriend werd echter gedwongen een nieuw toevluchtsoord te zoeken toen hij in zijn schuilplaats een rugzak vol kogels zag liggen. Omdat hij dacht dat de schutter misschien terug zou komen om het op te halen, nam hij snel het besluit om weg te rennen om zich bij zijn vriendin en andere overlevenden in het vrouwentoilet te voegen.

Het echtpaar zei dat ze geluk hadden dat ze nog leefden en hadden medelijden toen ze hoorden dat de Birmese vrouw en een andere Chinese toerist waren overleden. De Chinese vrouw werd geïdentificeerd als een toerist en moeder van twee jonge dochters. De Birmese vrouw had een toiletpauze gehad van haar baan in een speelgoedwinkel in het winkelcentrum.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.