Thaise premier overweegt verscherping van de wapencontrole en uitbreiding van buitenlandse markten

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De regering intensiveert de inspanningen om het wijdverbreide probleem van vuurwapens in Thailand aan te pakken.

Premier en minister van Financiën, Srettha Thavisin, vroeg na overleg met verschillende instanties en overleg met vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, Anutin Charnvirakul, om meer toezicht op dit gebied.

Om de marktuitbreiding met het buitenland te bespoedigen, zijn bovendien vertegenwoordigers van de Thaise ambassadeurs en het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd voor discussies.

Regeringswoordvoerder Chai Watcharong onthulde de richtlijn van de premier voor een versnelde implementatie van een 'Emergency Alert System', met name voor vuurwapengerelateerde incidenten. De richtlijn legt de nadruk op een alomvattende aanpak, waaronder een verscherping van de controle op imitatievuurwapens. Er is een roep om verhoogde veiligheidsmaatregelen op vitale locaties. Dergelijke richtlijnen vereisen geen commissie, waardoor de premier onmiddellijk gezag kan uitoefenen en verschillende instanties de opdracht krijgen actie te ondernemen.

Wat buitenlandse zaken betreft, heeft de premier de ambassadeurs aangemoedigd proactieve maatregelen te nemen bij het openstellen van buitenlandse markten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.