Thailand rouwt om twee grote tragedies op één dag

nationaal —

Op deze dag, 6 oktober, herdenken Thaise mensen twee hartverscheurende bloedbaden die de geschiedenis van Thailand diep hebben geschokt.

Op deze dag in 2022, Een ontslagen Thaise politieagent bestormde een kinderdagverblijf in de noordoostelijke provincie Nong Bua Lamphu en doodde talloze peuters in hun slaap.

Terwijl de verdachte op weg was naar de noodlottige crèche, schoot hij ook verschillende onschuldige bewoners in nabijgelegen gebieden neer, wat resulteerde in maar liefst 38 doden, waaronder hijzelf, zijn vrouw en kind, en 12 gewonden.

Vandaag hield het kinderdagverblijf een religieuze ceremonie ter herdenking van de eerste verjaardag van het bloedbad. Twaalf monniken voerden boeddhistische gezangen uit terwijl functionarissen, familieleden en families van het centrum die door het tragische incident waren getroffen, verdienste verdienden voor hun verloren dierbaren.

Leraar Seksan Srirat, de echtgenoot van een zwangere lerares die bij het incident samen met haar ongeboren kind het leven verloor, vertelde The Nation dat hij vandaag snacks, melk en snoepjes had klaargemaakt om verdienste te verdienen voor zijn overleden vrouw en kind.

Hij zei: “Mijn wens is dat de machthebbers zich zullen houden aan de belofte die na het incident is gedaan om wapengeweld aan te pakken en de veiligheid van mensen te garanderen. Maar ik geef toe dat ik bezorgd ben dat de belofte niet zal worden nagekomen na de regeringswisseling.”

Vandaag, 47 jaar geleden, markeert er opnieuw een bloedbad dat een diepe wond heeft achtergelaten in de geschiedenis van Thailand.

Tijdens het bloedbad op de Thammasat Universiteit op 6 oktober, dat zich in 1976 afspeelde, sloegen Thaise politie- en militair personeel, uitgerust met vuurwapens, met geweld op tegen duizenden studenten die demonstreerden voor democratie tegen de dictatoriale regering van Thanom Kittikachorn op de universiteit.

Hoewel de regering destijds officieel 46 doden meldde op die dag, beweren overlevenden dat het werkelijke dodental als gevolg van het bloedbad maar liefst 100 bedraagt.

De Thammasat Universiteit vierde vandaag de 47e verjaardag van het treurige incident, waarbij de families van de slachtoffers, academici, activisten en politici aanwezig waren.

Deze twee incidenten zijn opnieuw onder de aandacht gebracht, naar aanleiding van een recent schietincident uitgevoerd door: 14-jarige schutter bij het winkelcentrum Siam Paragon.

Het incident leidde tot de dood van een Chinese toerist en een Birmese vrouw en tot verwondingen van vijf anderen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/