UPDATE: Rijbewijs minivan een jaar geschorst na het dumpen van Russische passagiers in Phuket

Phuket -

Het rijbewijs van een illegale minivan-taxichauffeur zal voor een jaar worden geschorst, met aftrek van punten, nadat hij Russische passagiers midden in het niets in Phuket had gedumpt in een poging een controlepost te ontwijken die op zoek was naar illegale taxichauffeurs.

Ons vorige verhaal:

Een taxichauffeur in een minibusje kreeg een boete van 5,000 baht omdat hij twee Russische passagiers op een willekeurige weg had gedumpt in een poging een politiecontrolepunt in Phuket te ontwijken.

Nu voor de update:

Het hoofd van het Phuket Land Transport Office (PLTO), de heer Atcha Buajan, vertelde de Phuket Express dat ze contact opnemen met de ongeïdentificeerde minivan-chauffeur voor verder ondervraging en onderzoek. Zijn rijbewijs wordt voor een jaar ingevorderd en hij mag een jaar lang geen minibusje besturen. Ook worden er punten afgetrokken van zijn rijbewijs.

Dit komt bovenop de boete van 5000 baht die hij al kreeg voor het incident dat viraal ging op de Thaise sociale media.

De wetshandhavers van Phuket verklaarden dat het incident het toerisme en legitieme taxichauffeurs schaadde toen de gestrande Russische toeristen de sociale media gebruikten om hun benarde situatie te beschrijven en de resulterende video’s viraal gingen. De schade voor de toeristische sector is de reden dat er tot zo’n zware straf is besloten, aldus de PLTO.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.