Toeristen trekken na heropening massaal naar Maya Bay in Krabi

Krabi-

Veel buitenlandse en Thaise toeristen bezoeken Maya Bay in Krabi nadat deze onlangs is heropend.

Onze eerdere verhalen:

De beroemde Maya-baai in Krabi is nu tijdelijk voor twee maanden gesloten voor herstel van het milieu.

De beroemde Maya-baai in Krabi is op zondag 1 oktober voor de eerste dag heropend voor toerisme, na twee maanden sluiting vanwege herstel van het milieu.

Nu voor de update:

Het hoofd van het Hat Noppharat Thara Mu-Ko Phi Phi National Park, mevrouw Ratchanok Paenoi, vertelde de Phuket Express dat veel buitenlandse en Thaise toeristen Maya Bay bezoeken. Het nationale park heeft het toegestane aantal bezoekers echter beperkt tot 375 per retour van een uur. Na een uur moeten de 375 bezoekers de baai verlaten om andere groepen te laten bezoeken. Bezoekers zijn dagelijks tot 4 uur toegestaan.

Zwemmen is NIET toegestaan ​​op Maya Beach, maar snorkelen en duiken zijn toegestaan ​​in dieper water. Het personeel van het Nationaal Park patrouilleert om veiligheidsredenen rond de baai. Bezoekers en rondvaartexploitanten worden gewaarschuwd de regels strikt te volgen.

De voorzitter van de Krabi Hotels Association, mevrouw Wichupam Pukaoluan Srisanya, vertelde de Phuket Express dat zij van mening zijn dat er in dit hoogseizoen minstens 80 procent meer toeristen naar Krabi komen vergeleken met tijdens de uitbraak van Covid-19. Veel kamers in hotels zijn volgeboekt. Daarnaast komen er deze maand meer directe vluchten vanuit Dubai aan.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.