De toeristenpolitie van Phuket helpt een verloren Britse toerist terug te keren naar zijn hotel na een geheugenverlies

Phuket -

Een Britse toerist is teruggekeerd naar een hotel in Thalang nadat hij verdwaald was.

Dat vertelde de toeristenpolitie van Phuket donderdag aan de Phuket Expressth) vroeg een onbekende mannelijke Britse toerist het Phuket Tourist Assistance Centre op de internationale luchthaven van Phuket om hulp. Hij zei dat hij zich de naam van het hotel waar hij verbleef of de locatie niet kon herinneren en een geheugenverlies had, dus was hij naar het vliegveld gegaan om hulp te vragen.

Hij probeerde grofweg uit te leggen hoe het hotel eruit zag en de afstand tot de luchthaven. De toeristenpolitie van Phuket heeft eindelijk het hotel geïdentificeerd dat dicht bij de luchthaven ligt. Ze namen vervolgens contact op met het hotel en het hotelpersoneel vertelde de politie dat de Britse man inderdaad met zijn vrouw in het hotel verbleef en dat hij na middernacht op dezelfde dag was verdwaald. De exacte omstandigheden waarin hij vermist raakte en vergat waar hij verbleef, waren echter niet duidelijk.

De Britse man werd teruggebracht naar het hotel, wiens naam geheim werd gehouden, en bedankte de Phuket Tourist Police en het Phuket Tourist Assistance Center.

Het was onduidelijk waar de vrouw zich tijdens de situatie bevond of waarom de man naar het vliegveld ging om hulp te vragen tegenover een plaatselijk politiebureau.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.