Thaise premier stelt nationaal noodwaarschuwingssysteem voor voor massale schietpartijen, rampen, enz.

FOTO: Naewna

nationaal —

De Thaise premier hield een discussie met relevante overheidsfunctionarissen om een ​​oplossing te bespoedigen voor het huidige grote incident dat het nieuws domineert, de schietpartij in het Siam Paragon-winkelcentrum. Momenteel wordt er gesproken over een nationaal noodwaarschuwingssysteem op een mobiele applicatie ontwikkeling met medewerking van aanbieders van mobiele netwerkdiensten.

Op 4 oktober 30 om 4 uur hield de Thaise premier Srettha Thavisin een gesprek met het ministerie van Digitale Economie en Samenleving, de minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul en relevante functionarissen over het winkelcentrumincident. In Thailand worden illegale vuurwapens op grote schaal digitaal verkocht, of het nu gaat om losse wapens of geïmproviseerde vuurwapens. De heer Srettha benadrukte een strikt verbod op het kopen van vuurwapens zonder de juiste procedures en verhoogde veiligheidsmaatregelen in drukke etablissementen.

Daarnaastzou het ministerie van Digitale Economie en Samenleving illegale websites sluiten die zonder vergunning vuurwapens, wapens, gevaarlijke stoffen en andere gevaarlijke voorwerpen verkopen.
Het ministerie van Digitale Economie en Samenleving heeft details onthuld over een voorgesteld noodwaarschuwingssysteem dat meldingen zou verzenden over ons een actuele noodsituatie voor alle burgers op het mobiele netwerk. De waarschuwingsmeldingen omvatten terroristische aanslagen, rampen, noodsituaties, enz. De Nationale Omroep- en Telecommunicatiecommissie (NBTC) en relevante instanties hebben ook een ander voorstel voorgesteld. mogelijk methode om via te melden meervoudig netwerken: televisie, sociale mediaplatforms, enz.

De voorgestelde noodwaarschuwingssystemen bevinden zich nog in de discussiefase, maar de heer Thavisin beloofde snelle actie om het publiek gerust te stellen in de nasleep van de schietpartij.

Ondertussen zijn er bij TPN-media berichten verschenen over strengere veiligheidsmaatregelen in winkelcentra in het hele land, waaronder acties zoals tassencontroles en het gebruik van metaaldetectoren voor bezoekers.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.