De Thaise premier is van plan de openingstijden van pubs en bars in toeristische gebieden te verlengen om meer toeristen te trekken

FOTO: Bangkokvandaag

nationaal —

De Thaise premier Srettha Thavisin wil de openingstijden van pubs en bars verruimen om meer toeristen te verwelkomen.

Tijdens zijn toespraak op de Thailand Economic Outlook 2024-conferentie, gehouden door de Nation Group op 4 oktober 2023, hield de heer Srettha een toespraak over het versterken van de economie door middel van aanzienlijke veranderingen. Zijn doel is om vertrouwen op te bouwen bij buitenlandse investeerders en Thailand een nog aantrekkelijkere bestemming te maken voor internationale bedrijven.

De heer Srettha benadrukte de succesvolle investeringen van grote multinationals als Microsoft, Tesla en Google. Hij benadrukte dat Thailand zich actief moet richten op internationale investeringen als sleutel tot economische groei en moet werken aan het op één lijn brengen van zijn bbp-doelstellingen.

De heer Srettha benadrukte in zijn rol als Thaise premier dat hij ook graag een verkoper zou zijn om buitenlandse investeerders naar Thailand te lokken. Thailand moet goede producten vertegenwoordigen op een mondiale markt met een beginsel van internationale normen. Het is inderdaad een cruciale stap om het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Thailand op te bouwen.

Wat betreft Groene Energie zijn de particuliere sectoren al goed gerealiseerd en de Thaise regering is bereid het Groene Energie-protocol dienovereenkomstig te verbeteren. Het is echter noodzakelijk om zowel verbrandingsvoertuigen als EV-voertuigen te behouden groene energie in beweging.

Op het gebied van het binnenlands toerisme zouden veel regels en beperkingen op de openings- en sluitingstijden van uitgaanswijken worden heroverwogen en opgeheven op basis van lokale maatregelen en buitenlandse toeristen. De premier verklaarde dat een universele sluitingstijd voor het hele land, technisch gezien van middernacht tot twee uur 's nachts, afhankelijk van de zone, geen zin heeft. Hij zei ook dat het belachelijk was om te denken dat alle locaties landelijk aan de huidige conservatieve sluitingstijden voldeden, vooral in toeristische zones.

Premier Srettha merkte op dat buitenlandse toeristen hun avond vaak pas om 10 of 11 uur beginnen en dat locaties kort daarna sluiten geen solide zakelijke beslissing is. Hij benadrukte dat de regering de gebieden individueel zou bekijken om te voorkomen dat de lokale bewoners hun slaap zouden verstoren, maar dat van toerisme afhankelijke plaatsen zoals Pattaya of Phuket waarschijnlijk langere openingstijden zouden hebben.

Srettha verklaarde ook dat het toestaan ​​van 24/7 operaties waarschijnlijk niet het juiste antwoord was, maar dat verlengde openingstijden en goed kijken naar entertainmentzones dat wel waren, en dat dit ook een einde zou maken aan de mogelijke corruptie van ambtenaren, zodat locaties later open konden blijven.

Pattaya, Phuket en andere toeristische zones hebben aangedrongen op langere openingstijden sinds de grenzen volledig opengingen na de Covid-19-crisis in 2022, maar werden voortdurend afgewezen door de vorige regering vanwege zorgen over mogelijke veiligheid of rijden onder invloed.

Momenteel zijn de wettelijke sluitingstijden tussen middernacht en 2 uur, afhankelijk van de uitgaanszones. De meeste ondernemers in Pattaya hebben hun steun betuigd voor een sluitingstijd van 4 uur, wat volgens hen een beter compromis zou zijn en beter voor toeristen.

Er werd echter geen termijn gegeven voor het voorstel om de sluitingstijden wettelijk te verlengen. De heer Thavisin gaf ook geen commentaar op de vraag of zijn regering ook het alcoholverkoopverbod van 2 tot 5 uur zou opheffen, dat toeristische groepen het afgelopen jaar ook hebben willen annuleren en opheffen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.