Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwt voor zware regenval en plotselinge overstromingen

Thailand -

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft gewaarschuwd voor zware regenval in 40 provincies, vooral in centraal Thailand, inclusief Bangkok.

Een centrale moesson ligt momenteel in het lagere noorden, centraal Thailand en het lagere noordoosten, terwijl lagedruk het centrale deel van Thailand bedekt.

Ondertussen bedekt een zuidwestelijke moesson de Andaman Zee en de Golf van Thailand. Dit heeft geïsoleerde zware regenval veroorzaakt en zeer zware regenval is mogelijk in de centrale delen van dit gebied.

Mensen moeten oppassen voor plotselinge overstromingen, vooral langs uitlopers in de buurt van waterwegen en stroomgebiedgebieden.

In stormgebieden moet het transport met meer voorzichtigheid gebeuren bij het passeren van grote bomen en reclameborden als gevolg van harde wind. Golven in de Andamanse Zee zijn momenteel tot twee meter hoog en in onweersgebieden ruim twee meter hoog. Boten moeten voorzichtig varen en uit de buurt blijven van onweersbuien.

Ondertussen trekt de tyfoon 'Koinu' in de Stille Oceaan van 6 tot 8 oktober 2023 langs het zuidoosten van China. Gelukkig heeft de storm geen direct effect op het weer in Thailand.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.