Nieuwe luchthaven in Phang Nga om het toerisme langs de Andaman-kust te bevorderen

PERSBERICHT:

PHANG NGA (NNT) – Als onderdeel van het dringende beleid van de regering om het toerisme langs de Andaman-kust te bevorderen en de inkomsten uit toeristische activiteiten te vergroten, reisden premier Srettha Thavisin en zijn gevolg naar Phuket en Phang Nga om de ontwikkelingsprojecten voor de transportinfrastructuur op te volgen. De kust van Andaman bestaat uit de provincies Phang Nga, Phuket, Krabi en Ranong.

Langs de Andaman-kust zijn drie luchthavenontwikkelings- en bouwprojecten aan de gang: de tweede fase van het Phuket International Airport Development Project, de ontwikkeling van de Krabi International Airport en de bouw van de Phang Nga Airport (ook bekend als de Andaman International Airport). in het Khok Kloi-subdistrict van het district Takua Thung, provincie Phang Nga.

Volgens Airports of Thailand PLC (AOT) was het doel van de bouw van de Andaman International Airport in de provincie Phang Nga het stimuleren van het toerisme en het omvormen van de provincies langs de Andaman-kust tot knooppunten voor luchtvervoer. Er wordt voorspeld dat het bouwproces zeven jaar zal duren, waarvan drie jaar aan onderzoek en ontwikkeling en vier jaar aan de bouw. Tegen de tijd dat de luchthaven in 2031 opengaat, zouden er jaarlijks minimaal 15 miljoen extra toeristen de Andaman-regio moeten bezoeken.

De premier benadrukte de noodzaak van voortdurende ontwikkeling van Phuket als een van 's werelds belangrijkste toeristische bestemmingen. Hij drong er bij de verantwoordelijke organisaties op aan om de veiligheid van zowel de lokale bevolking als bezoekers te bewaken en te garanderen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.