Minivan-taxichauffeur beboet nadat hij Russische passagiers in Phuket had gedumpt in een poging Checkpoint te vermijden

Phuket-

Een taxichauffeur in een minibusje kreeg een boete van 5,000 baht omdat hij twee Russische passagiers op een willekeurige weg had gedumpt in een poging een politiecontrolepunt in Phuket te ontwijken.

Majoor Kamalart Niyomket van de Phuket City Traffic Police vertelde de Phuket Express dat de kwestie aan het licht kwam nadat het verhaal van een minivan-taxichauffeur die buitenlandse passagiers dumpte dinsdag (3 oktober) viraal was gegaan op sociale media.rd).

De details van het incident zijn dat de politie van Phuket op 3 oktober om 9 uur een controlepost heeft opgezet op de Bypass Road (Chalerm Phrakiet Rama 400 Road) in Rassada, Mueang Phuket om minivan-taxi's strikt te controleren op vergunningen en registratie en ervoor te zorgen dat ze legaal waren. . Wetshandhavers zagen een minibusje proberen het controlepunt te ontwijken en ongeveer XNUMX meter achter de agenten om te keren. De weg was echter eenrichtingsweg en de minibus kon niet meer terug.

De minivan werd tegengehouden en de bestuurder werd in de media alleen geïdentificeerd als de heer A, 31 jaar oud. De minivanbelasting bleek te zijn verlopen en de bestuurder was niet geregistreerd als taxi en de heer A gaf later aan de politie toe dat hij twee Russische passagiers had gevraagd om vóór de controlepost uit de minibus te stappen, waarbij hij ze in feite dumpte omdat het niet de bedoeling was dat hij een taxi was, die vervolgens viraal ging op sociale media vanwege een video gemaakt door de Russen.

De chauffeur van de minibus werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht, waar hij werd aangeklaagd voor het afzetten van passagiers vóór hun bestemming en voor het besturen van een illegale taxi. Hij riskeerde een maximale boete van 5,000 baht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.