Veertig verkopers op Surin Beach in Phuket protesteren tegen de gouverneur die vraagt ​​om een ​​aangewezen verkoopgebied

Thalang-

Veertig lokale verkopers op Surin Beach in Cherng Talay kwamen bijeen in een vreedzaam, kalm protest om een ​​brief te overhandigen aan de gouverneur van Phuket waarin om een ​​aangewezen verkoopactie werd gevraagd. gebied.

De nieuwe gouverneur van Phuket, de heer Sophon Suwannarat, begon zijn ambt begin deze maand nadat de voormalige gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, op 60-jarige leeftijd met pensioen ging.

Op donderdag (5 oktober) ontving gouverneur Sophon in het provinciehuis van Phuket een brief van verkopers in Surin Beach. In de brief staat dat de lokale bevolking van Cherng Talay al meer dan twintig jaar goederen verkoopt op Surin Beach. Soms int de Administratieve Organisatie van het subdistrict Cherng Talay vergoedingen van verkopers.

Tijdens het bewind van de Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO), na een militaire staatsgreep acht jaar geleden, werden kraampjes met verkopers gesloopt en mocht de lokale bevolking het strand niet betreden. Verkopers moesten echter nog steeds hun brood verdienen met hun beroep, vooral tijdens de Covid-19-crisis. Strandbedden, lokale stimulators en verkopers bleven hun werk doen omdat ze geen andere bezigheden hadden, ondanks het feit dat ze technisch gezien de wet hadden overtreden.

Onlangs was er een groep mannen die beweerden van het Thaise Internal Security Operation Command (ISOC) naar het strand te komen. Ze hadden niets te bewijzen en te laten zien wie ze beweerden te zijn, en naar verluidt hebben ze de verkopers van het strand verjaagd. Ze vertelden de verkopers dat ze vrijdag (6 oktober) weer terug zullen zijnth) om alle constructies en kraampjes te verwijderen.

De verkopers hebben hulp gevraagd aan de provinciale overheid om een ​​compromis als oplossing te vinden en hen in staat te stellen hun bezigheden op het strand uit te oefenen, aangezien er volgens hen veel toeristen op het strand zijn die hun diensten waarderen. De verkopers begrepen de zorgen over inbreuk, maar hoopten dat er een oplossing kon worden gevonden die beide partijen tevreden zou stellen en hebben een aangewezen verkoopgebied voorgesteld.

De gouverneur heeft op het moment van schrijven nog niet officieel op het voorstel gereageerd.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.