Ministerie van Defensie stelt beleid vast voor overstromingsbeheer en modern leger

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Een recente beleidsaankondiging van het Ministerie van Defensie benadrukt de noodzaak voor militaire eenheden om plannen voor de respons op overstromingen op te stellen om burgers te helpen. Dit kwam na een bijeenkomst van de Defensieraad, waar het jaarlijkse begrotingsbeleid onder de jurisdictie van het ministerie van Defensie werd uiteengezet, met als doel het beheer te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat het ministerie soepel functioneert.

Een belangrijk aandachtspunt van het beleid is het aanpakken van de overstromingssituatie. Het ministerie gaf alle militaire eenheden de opdracht om plannen klaar te hebben om mogelijke overstromingen te bestrijden. Onmiddellijke acties zoals het evacueren van burgers, het inzetten van veldkeukens, het leveren van hulpgoederen en voertuigen, en herstelinspanningen na de overstroming zijn onderstreept.

Het defensiebeleid is opgesplitst in algemene en specifieke segmenten. Het algemene beleid sluit aan bij gerelateerde wetten, nationale strategieën en overheidsbeleid om tastbare resultaten te boeken op het gebied van de nationale veiligheid, het ministeriebeheer en de militaire ontwikkeling. Het specifieke beleid dringt aan op een snelle modernisering van het leger, waarbij de centrale rol ervan in de staatsveiligheid van de 21e eeuw en als een betrouwbare entiteit voor het publiek wordt benadrukt.

Centraal in het defensiebeleid staan ​​acht primaire aandachtsgebieden. Deze omvatten onder meer de overgang naar een vrijwillig militair dienstplichtsysteem, terwijl optimale dienstplichtcijfers worden gewaarborgd; het bijwerken van de militaire structuur voor wendbaarheid en moderne vereisten. Andere gebieden zijn het herijken van de agentuurstructuren onder het Ministerie van Defensie en het moderniseren van het militaire opleidingsprogramma.

De minister van Defensie dringt er bij alle eenheden op aan dit raamwerk over te nemen en zo een uniforme aanpak van hun missies te bevorderen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.