Thaise regering treedt hard op tegen machtige figuren en versterkt de openbare veiligheid

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De regering heeft belangrijke initiatieven onthuld die zijn opgesteld door premier en minister van Financiën Srettha Thavisin.

Vice-regeringswoordvoerder Karom Phonphonklang verklaarde dat de regering de nadruk legt op wettig en rechtvaardig optreden tegen machtige figuren, het beschermen van burgerlijke vrijheden en het beschermen van het publiek tegen figuren die hun macht op een onwettige manier gebruiken.

Deze acties zijn gericht op het handhaven van de sociale, economische en politieke stabiliteit. De premier schetste drie belangrijke richtlijnen voor het begrotingsjaar 2024, waaronder:

1. Goed beheer van machtige figuren

2. Klokkenluiders belonen

3. Bescherming van getuigen

Karom verklaarde verder dat vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul ambtenaren heeft opgedragen de sociale orde te handhaven door invloedrijke groepen die hun macht misbruiken, aan te pakken.

Er is ook aandacht besteed aan het stroomlijnen van de administratieve werkzaamheden en het prioriteren van de openbare veiligheid. Hij dringt er bij provinciale bestuurders op aan snel actie te ondernemen tegen gemeenschapsleiders die burgers intimideren of schade toebrengen en de wet overtreden.

Uit de laatste gegevens blijkt dat ongeveer 600 tot 700 personen op de lijst van invloedrijke figuren van het ministerie van Binnenlandse Zaken staan. Op 3 oktober is een bijeenkomst gepland om verdere acties te bespreken.

De overheid identificeert 16 soorten activiteiten die een individu als een invloedrijke figuur kwalificeren. Deze variëren van het ongeoorloofd lenen van geld tot betrokkenheid bij drugsgerelateerde activiteiten.

Karom dringt er bij het publiek op aan om dergelijke activiteiten te melden aan de autoriteiten via verschillende hotlines, waaronder 1195 en 1599, en ook aan lokale “Damrontham”-centra in het hele land.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.