Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: cyberpolitie doorzoekt het huis van Top Cop en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 25 september 2023, tot zondag 1 oktober 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De Thaise cyberpolitie en een commando-eenheid doorzochten een huis dat eigendom was van de plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, Pol. Generaal Surachate Hakparn, in de Thaise media vaak ‘Big Joke’ genoemd, op maandagochtend 25 september, nadat ze een vermeende link tussen hem en een online gokring hadden ontdekt.

Op 25 september 2023 heeft Pol. Luitenant-generaal Voravat Watnakhonbancha, commissaris van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB), deed een onthulling na de doorzoeking van de woning van plaatsvervangend hoofd van de nationale politie Pol. Generaal Surachate Hakparn.

De Thaise premier, de heer Srettha Thavisin, heeft een onafhankelijke onderzoekscommissie naar Pol benoemd. Generaal Surachate, ook wel bekend als “Big Joke”, Hakparns huiszoeking door andere politie.

Plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, generaal Surachate “Big Joke” Hakparn, heeft op dinsdag 26 september een klacht ingediend bij het Strafhof, waarin hij om gerechtigheid verzocht met betrekking tot de politie-doorzoeking van zijn woningen.

Tot nu toe is er geen bewijs gevonden dat Hakparn verband houdt met illegale activiteiten. Hakparn dringt nu aan op verder onderzoek naar de reden waarom de inval plaatsvond en of deze politiek gemotiveerd tegen hem was of zijn reputatie wilde schaden.

2. De premier van Thailand, Srettha Thavisin, verwelkomde op maandagochtend 25 september de eerste Chinese vlucht in het kader van het visumvrijstellingsinitiatief.

De heer Sittiwat Chewaratanaporn, voorzitter van de Association of Thai Travel Agents (ATTA), verklaarde dat hoewel er een initiële visumvrijstelling is, het boeken van reizen naar Thailand niet verder is toegenomen, vanwege touroperaties die eerder vóór het visum waren geboekt. vrijstelling.

Op 30 september 2023 verklaarde de heer Thanakorn Wangboonkongchana, vice-voorzitter van de United Thai Nation Party, dat het aantal buitenlandse toeristen dat Thailand bezocht van 1 januari tot 24 september 2023 aanzienlijk was.

Vooral het aantal Chinese toeristen is gestegen van ongeveer 5,000 per dag naar ongeveer 18,000 vandaag, zo melden Thaise media.

3. Op 25 september 2023 won Panipak Wongpattanakit, een Thaise Taekwondo-ster, op dramatische wijze de laatste ronde tegen de Chinese tegenstander Guo Qing, met scores van 2-1: 7-6, 1-2, 12-9 op de Hangzhou Asian Games in China .

Thailand behaalde zijn tweede gouden medaille in Taekwondo met een meedogenloze overwinning van de heer Banlung Tubtimdang, een rijzende taekwondo-ster bekend als “Yu”, op de Aziatische Spelen in Hangzhou.

Felicitaties aan alle medaillewinnaars op de Aziatische Spelen!

4. Politie-generaal Torsak Sukvimol is officieel benoemd tot de 14e commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie.

Politie-generaal Torsak was een van de vier kandidaten, waaronder de plaatsvervangend commissaris-generaal van politie-generaal Surachate Hakparn. Generaal Surachate nam echter niet deel aan de bijeenkomst en nam persoonlijk verlof.

5. Zware regenval zorgde ervoor dat een sneltrein ontspoorde als gevolg van een plotselinge overstroming op weg naar het station Kaeng Luang-Ban Pin, in de provincie Phrae. Enkele passagiers raakten lichtgewond en veel treinen werden opgeschort.

Als gevolg van het incident zijn verschillende treindiensten in het Phrae-gebied tijdelijk opgeschort.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.