Thailand krijgt deze week te maken met zware regenval

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Overheidsinstanties hebben waarschuwingen afgegeven over de verwachte zware regenval en stijgende waterstanden gedurende de eerste week van oktober. De Meteorologische Afdeling heeft regio's in het noorden, noordoosten en zuiden specifiek benadrukt als gebieden waar zware regenval zal plaatsvinden.

Van dinsdag tot en met zaterdag worden zware regenbuien verwacht in het lagere noordoosten, de lagere centrale vlakte, het oosten en het zuiden. Als gevolg hiervan heeft het ministerie van Rampenpreventie en Mitigatie bewoners die in de buurt van waterwegen in 11 provincies in het stroomgebied van de Chao Phraya wonen gewaarschuwd om waakzaam te zijn, aangezien de waterstanden maandag al kunnen beginnen te stijgen.

De waarschuwing geldt voor inwoners van Ang Thong, Ayutthaya, Bangkok, Chai Nat, Lop Buri, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Sing Buri, Suphan Buri en Uthai Thani. In sommige laaggelegen gebieden van Ang Thong en Ayutthaya kan het waterpeil 1.00 tot 1.50 meter stijgen.

Het departement heeft deze omstandigheden toegeschreven aan de toestroom van water dat uit het noorden stroomt, waarbij gedurende de week zware regenval wordt verwacht in het noordoosten, de centrale vlakte en het zuiden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.