Thaise premier bezorgd over overstromingen in Sukhothai

Sukhothai –

Premier Srettha Thavisin maakt zich het meest zorgen over de overstromingen in Sukhothai, gelegen in het lagere noorden van Thailand.

Ons vorige verhaal:

De Thaise minister van Landbouw en Coöperaties bezocht de overstroomde gebieden in de provincies Lampang, Phrae en Sukhothai om de lokale bevolking te helpen met noodhulppakketten.

Nu voor de update:

Premier Srettha hield de overstromingssituatie zondagavond (1 oktober) in de gatenst) bij de Royal Irrigation Department in Sam Sen, Bangkok, samen met andere relevante functionarissen.

Premier Srettha vertelde de Thaise media: “De overstromingen in Phrae, Lampang en Ubon Ratchathani zijn afgenomen, maar meerdere huizen zijn beschadigd. Omwonenden hebben al drie dagen op rij last van de overstromingen. Wij maken ons zorgen over hen. Ze moeten worden aangemoedigd om te vechten tijdens deze moeilijke situatie.”

“Sukhothai is de meest zorgwekkende provincie als het gaat om overstromingen. Het gebied krijgt te maken met overstromingswater dat vanuit Phrae naar sommige landbouwgebieden en andere naar steden stroomt.”

“We moeten ons voorbereiden op meer overstromingen om de situatie niet te verergeren. We moeten de juiste problemen oplossen en up-to-date blijven. Als iemand het moeilijk heeft, vertel het ons dan rechtstreeks via uw lokale noodhulpnummers.” De premier vervolgde.

“Wij maken ons ook zorgen over de landbouw en de industrie. Er komen meer investeerders naar Thailand. Als we niet genoeg waterbronnen hebben, zal er nog veel meer schade zijn. Concentreer u alstublieft ook op dit onderwerp.” De premier concludeerde.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.