Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: opnieuw bezoek van de premier, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 25 september 2023 tot en met zondag 1 oktober 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een Thaise man werd in Phuket gearresteerd nadat hij cannabis, eetbare cannabisproducten en contant geld had gestolen ter waarde van in totaal 227,000 baht.

Cannabis werd in 2022 in Thailand gedecriminaliseerd.

2. Phuket verwelkomt toeristen uit Kazachstan in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Phuket verwelkomt toeristen uit China in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

3. Een man werd gearresteerd in een cannabiswinkel in Patong. Hij werd betrapt op het verkopen van paddo's die in Thailand als illegale categorie 5-medicijnen worden vermeld.

Bij hem werden verschillende soorten paddo's in beslag genomen, die vermeld stonden als AA, GT, PED, MMR.

4. De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde vrijdag (29 september) in Phuketth) om de ontwikkeling van luchthavens in de Andaman-provincies en grote transportprojecten in Phuket te volgen.

Premier Srettha merkte op: “Phuket is een modelprovincie om de economie te stimuleren met zijn unieke aanbod. Phuket verbindt clusterprovincies (Phang Nga en Krabi).

5. De Thaise minister van Transport beloofde trams in Phuket City mogelijk te maken. Het project zal echter plaatsvinden nadat een lopend bouwproject voor de uitbreiding van de weg is voltooid, wat nog ongeveer twee jaar zal duren.

Phuket City heeft te kampen met verkeersopstoppingen en er zijn voortdurende bouwwerkzaamheden aan de weguitbreiding, vooral aan Highway 402. Om deze reden staat een lightrailbouwproject, of tram, momenteel nog twee jaar stil om eerst de aanleg van de weguitbreiding af te ronden.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.