De discussies over onderzeebootmotoren gaan door

FOTO: Thaise onderzeeërs

PERSBERICHT:

Een aanhoudend debat over de keuze van motoren voor de nieuwe vloot onderzeeërs van Thailand blijft het onderwerp van intense discussies op regeringsniveau.

 

Minister van Defensie Sutin Klungsang maakte bekend dat de Koninklijke Thaise Marine nog geen officiële brief, ondertekend door de opperbevelhebber van de marine, heeft ingediend bij het Ministerie van Defensie.

 

In de brief zou worden verzocht om het gebruik van Chinese motoren ter vervanging van de oorspronkelijk geplande Duitse motoren. Minister Sutin merkte op dat totdat het document is ontvangen, de kwestie niet op de agenda van de kabinetsvergadering zal worden geplaatst, en voegde eraan toe dat hij de premier nog over de kwestie moet raadplegen.

 

Ondertussen zei vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara dat de gesprekken met Duitse functionarissen niet zijn geëvolueerd tot gedetailleerde onderhandelingen.

 

Hij legde uit dat de Duitse zijde momenteel de situatie evalueert en dat er meer discussies nodig zouden zijn. Deze kwestie zal naar verwachting ook centraal staan ​​tijdens het geplande bezoek van de premier aan de Volksrepubliek China volgende maand.

De reis biedt een waardevolle gelegenheid om dit al lang bestaande probleem verder te bespreken en mogelijk op te lossen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.