Het Phuket Tram-project zal naar verwachting over ongeveer twee jaar van start gaan

Phuket-

De Thaise minister van Transport beloofde trams in Phuket City mogelijk te maken. Het project zal echter plaatsvinden nadat een lopend bouwproject voor de uitbreiding van de weg is voltooid, wat nog ongeveer twee jaar zal duren.

Op 30 september 2023 verklaarde de heer Suriya Juangroongruangkit, minister van Transport, aan het publiek dat de provincie Phuket voor het gemak behoefte heeft aan een massatransportsysteem. De Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) presenteerde een rapport over een lopend studieproject over de ontwikkeling van een massatransportsysteem voor Phuket City, Tha Nun Railway Station – Phuket Airport – Chalong Intersection, een totale afstand van 58.5 km, ter waarde van honderden van miljoenen baht.

Op dit moment heeft Phuket City te maken met verkeersopstoppingen en zijn er lopende wegenuitbreidingswerkzaamheden, vooral op Highway 402. Om deze reden staat een lightrailbouwproject, of tram, momenteel nog twee jaar stil om eerst de weguitbreidingswerkzaamheden af ​​te ronden. .

Bovendien noemde de heer Suriya ook een beleid van transporttarieven dat betaalbaar moet zijn voor de lokale bevolking. Wat betreft de nieuwe transportroute op het treinstation Tha Nun – Phuket Airport – Chalong Intersection, dit zal zowel toeristen die vanaf Phuket International Airport reizen als de lokale bevolking van Phuket ten goede komen.

In eerste instantie zijn de tarieven vastgesteld op 20 Baht voor de hele lijn van Muang Mai Station – Chalong Station en voor reizen vanaf de luchthaven wordt een toeslag berekend van 30-50 baht, afhankelijk van de inflatie in de toekomst.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.