De Thaise premier arriveert in Phuket om grote transportprojecten op te volgen

Phuket -

De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde vrijdag (29 september) in Phuketth) om de ontwikkeling van luchthavens in de Andaman-provincies en grote transportprojecten in Phuket te volgen.

Regeringswoordvoerder Chai Watcharong vertelde de pers;

De ontwikkeling van luchthavens aan de kust van Andaman is:

  1. Het ontwikkelingsproject van de Phuket International Airport Fase 2-uitbreiding met een budget van 5.8 miljard baht.
  2. Het ontwikkelingsproject van de internationale luchthaven van Krabi met een budget van 2.7 miljard baht.
  3. Het bouwproject van de internationale luchthaven Phang Nga of de internationale luchthaven Andaman met een budget van 80 miljard baht.

Grote transportprojecten zijn:

  1. Bijzondere wegenbouwprojecten zijn de Patongtunnel op 3.98 kilometer en de Mueang Mai – Koh Kaew- Kathu Expressway op 30.26 kilometer.
  2. Belangrijkste wegenontwikkelingsprojecten.

Premier Srettha merkte op: “Phuket is een modelprovincie om de economie te stimuleren met zijn unieke aanbod. Phuket verbindt clusterprovincies (Phang Nga en Krabi). Reizigers naar Phuket gaan ook vaak naar die bestemmingen. Phuket is een van de belangrijkste toeristische steden ter wereld, die niet mag stoppen met ontwikkelen en uitbreiden.”

Gerelateerde artikelen:

De nieuwe premier van Thailand, Srettha Thavisin, bezocht Phuket om de uitbreiding van de internationale luchthaven van Phuket en de ontwikkeling van het toerisme te bespreken.

De premier van Thailand, Srettha Thavisin, bezocht de Bangla Road in Patong. De reden voor een bezoek aan Phuket was dat het, volgens de heer Thavisin, de hoofdpoort was van de internationale inkomsten uit toerisme van het land.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.