Eerste vicevoorzitter ontslagen bij herschikking van de partij

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Eerste plaatsvervangend voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Padipat Suntiphada, is ontslagen uit de Move Forward-partij, een stap die het mogelijk maakt de nieuw gekozen partijleider tot oppositieleider te kiezen, terwijl de plaatsvervangend voorzitter van het Huis van Afgevaardigden zijn taken in het Huis van Afgevaardigden kan voortzetten.

De Move Forward-partij kondigde op 28 september de verwijdering aan van het Phitsanulok-parlementslid uit de partij en verklaarde dat het besluit het resultaat was van de discussie tussen de MFP en de plaatsvervangend voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Op grond van artikel 106 van de grondwet wordt de oppositieleider gekozen uit de grootste niet-gouvernementele partij. Het is leden van die partij niet toegestaan ​​om als kabinetsminister, huisvoorzitter of plaatsvervangend voorzitter te dienen. Als Padipat nog steeds lid is van de MFP, zal de nieuwe leider van de partij, Chaithawat Tulathon, geen oppositieleider kunnen worden, ondanks dat de partij de meeste zetels in het Huis van Afgevaardigden heeft.

De plaatsvervangend voorzitter van het Huis van Afgevaardigden zal binnen dertig dagen een nieuwe partij moeten vinden om zijn positie als plaatsvervangend voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en parlementslid in het parlement te behouden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.