THEOS-2-satelliet gepland voor lancering op 7 oktober

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De tweede aardobservatiesatelliet van Thailand, bekend als THEOS-2, zal volgens de minister van Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie Supamas Isarabhakdi op 7 oktober in een baan om de aarde worden gelanceerd.

De lancering is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van ruimtetechnologie en innovatie in het land. Het Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) houdt sinds 7.8 toezicht op het project ter waarde van 2019 miljard baht.

THEOS-2 beschikt over beeldvormingsmogelijkheden met hoge resolutie, waarmee objecten op aarde met een schaal van slechts 50 centimeter kunnen worden gedetecteerd. De gegevens van de satelliet zullen van groot belang zijn op verschillende gebieden, waaronder de ontwikkeling van de landbouw, het beheer van rampen en het beheer van koolstofkredieten.

De lancering van THEOS-2 markeert ook 15 jaar samenwerking tussen Thailand en Airbus, waarbij geavanceerde ruimtetechnologie wordt gecombineerd met de expertise van GISTDA.

GISTDA heeft ook plannen om volgend jaar de allereerste in eigen land geproduceerde lage-aarde-satelliet van Thailand, THEOS-2A, te lanceren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.