Thailand heeft een nieuwe politie-generaal

Thailand -

Politie-generaal Torsak Sukvimol is officieel benoemd tot de 14e commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie.

Op woensdag 27 september vond een bijeenkomst plaatsth) en werd voorgezeten door premier Srettha Thavisin en de Thaise politiecommissie. Ze kozen officieel politie-generaal Torsak Sukvimol als de 14e commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie (RTP).

Generaal Torsak was plaatsvervangend politiecommissaris en is nu 59 jaar oud. Hij zal zijn nieuwe taak als commissaris-generaal slechts één jaar vervullen, aangezien hij volgend jaar op 60-jarige leeftijd met pensioen gaat.

Politie-generaal Torsak was een van de vier kandidaten, waaronder de plaatsvervangend commissaris-generaal van politie-generaal Surachate Hakparn. Generaal Surachate nam echter niet deel aan de bijeenkomst en nam persoonlijk afscheid nadat hij enkele dagen in het nieuws was geweest over een politie-inval in zijn eigen woning. (zie hieronder)

Sommige politici en internetgebruikers hebben de premier om een ​​gedetailleerde uitleg gevraagd waarom Torsak werd gekozen, die de minst vooraanstaande kandidaat was in termen van politie-ervaring, van de vier, maar één daarvan kwam niet onmiddellijk naar voren.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite TPN National.

Gerelateerde artikelen:

De Thaise cyberpolitie en een commando-eenheid doorzochten een huis dat eigendom was van de plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, Pol. Generaal Surachate Hakparn, in de Thaise media vaak ‘Big Joke’ genoemd, op maandagochtend 25 september, nadat ze een vermeende link tussen hem en een online gokring hadden ontdekt.

Op 25 september 2023 heeft Pol. Luitenant-generaal Voravat Watnakhonbancha, commissaris van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB), deed een onthulling na de doorzoeking van de woning van plaatsvervangend hoofd van de nationale politie Pol. Generaal Surachate Hakparn.

De Thaise premier, de heer Srettha Thavisin, heeft een onafhankelijke onderzoekscommissie naar Pol benoemd. Generaal Surachate, ook wel bekend als “Big Joke”, Hakparns huiszoeking door andere politie.

Plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, generaal Surachate “Big Joke” Hakparn, heeft op dinsdag 26 september een klacht ingediend bij het Strafhof, waarin hij om gerechtigheid verzocht met betrekking tot de politie-doorzoeking van zijn woningen.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/